Trinidad – de parel van Cuba
Trinidad – de parel van Cuba

Trinidad – de parel van Cuba

In heel Cuba geniet je van de geweldige cultuur, muziek, oude Amerikaanse auto’s en prachtige architectuur. Maar Trinidad is de echte parel van Cuba. Met recht bekroond tot UNESCO werelderfgoed. Je waant je terug in de tijd met de paard en wagens die door de straten rijden. De tijd lijkt te hebben stilgestaan. Dwalend over de straten van kinderkopjes langs de huizen, geschilderd elk in een andere pastelkleur, geven je het gevoel te zijn beland in een film. Wanneer je van fotografie houdt laat je je camera niet meer los. De relaxte sfeer en de vele muziek op straat geven dit schilderachtige plaatsje nog meer charme. Wanneer je struint door de smalle straatjes zie je het echte Cubaanse leven aan je voorbij gaan. Spelende kinderen doen hun best hun vlieger in de lucht te houden, mannen sleutelen aan hun Oldtimer en verderop zingt een man met passie terwijl hij zichzelf begeleidt zichzelf op gitaar. 

In Trinidad geniet je volop van het Cubaanse leven. Het heerlijke eten, de sfeer, de muziek en natuurlijk de salsa. Elke avond gaat iedereen naar Casa de la Música om de heupen los te gooien. Verschillende soorten dansen komen voorbij, van Afro-Cubaans tot salsa. Het is een idyllisch plaatje: dansen op de trappen (livemuziek!) met een Mojito in je hand en een Cubaan aan je zijde. Heb je nog een lesje nodig? Loop even naar binnen bij Casa de la Trova. Er is altijd wel iemand die jou wat pasjes wil leren! De lokale mensen zijn blij met je, want zo verdienen zij iets extra’s.

Voor een echte beleving ga je naar Taberna La Botija. Het lekkere eten en de leuke (originele!) livemuziek maken dit tot een favoriet. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het leuke pand en de inrichting! Daarnaast steun je ook nog de lokale familie die ontzettend haar best doet. Een ware hotspot. Logeer in een casa bij de locals. Trinidad heeft de meest mooie casa’s die vaak niet eens zo duur zijn. Ontbijt lekker op je eigen binnenplaatsje en oefen je Spaans met de eigenaren! Het leuke van de Cubanen is dat ze zo enthousiast zijn en heel geïnteresseerd. Iedereen wil wel met je praten. Zo ontstaan er altijd leuke en spontane situaties.

Even toe aan iets anders? Neem een taxi of bus naar Playa Ancón, een fijn strand dat maar 8 kilometer van Trinidad ligt. Of bezoek Valle de los Ingenios als je behoefte hebt aan wat natuur. Een groene vallei waar vroeger suikerriet werd verbouwd.

Trinidad is dat plaatsje waar je eigenlijk niet weg wilt. Het liefste wil je dat het altijd zo zal blijven, want wat is er leuker dan elke avond dansen op de Cubaanse klanken? Trinidad is fijn. Iets om naar terug te gaan. Ooit.

Enthousiast geworden? Wacht niet te lang. De eerste cruiseschepen zullen aanleggen in mei. Wie weet wat er allemaal gaat veranderen…

IMG_4265

IMG_3636

IMG_3800

 

 

MISSCHIEN VIND JE DEZE BLOGS OOK LEUK:
Cuba – A great journey

Met een ontzettend blij en gelukkig gevoel kijk ik naar mijn foto’s. Ik ben net ... LEES MEER

Las Terrazas

Op weg naar Las TerrrazasZaterdagochtend vertrekken we lopend vanuit de Casa in Rua Concordia. Op ... LEES MEER

Havana: toeristisch, maar ook typisch Cubaans

Cuba. Wat een heerlijk land: de gezellige stadjes, lieve mensen, de goede zin in het ... LEES MEER

2 Reacties

  1. Hey Esmeralda!
    Thanks voor het volgen! Ik volg je trouwens ook al op instagram.. Maar je hebt erg mooie foto’s en je schrijft heel leuk 🙂 Ik ben inderdaad ook nog zoekende.. Het is toch wel lastig een blog bijhouden, voordat je het weet heb je alweer 2 weken niks gepost, op insta ben ik gelukkig wat actiever! Ik ga je ook zeker volgen jij ook succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *