Shakshuka
Shakshuka

Shakshuka

De Prinsestraat is een nieuwe hotspot rijker: Shakshuka. Een leuk tentje in het centrum van Den Haag waar je je voor even in het Midden-Oosten waant. De naam zegt het al: ze houden hier van shakshuka. En dat staat zeker op de kaart – zelfs 5x (!), maar je vindt er ook genoeg andere gerechten. Van mazza om te delen tot falafel en zelfs vegan kebab.

Shakshuka is in juni 2021 geopend door eigenaren Johnny and Issam, twee Palestijnen uit Bethlehem. Nadat ik deze nieuwe hotspot op Instagram voorbij had zien komen voegde ik ‘m toe aan mijn lijstje (ik heb een lijstje in mijn notes op mijn telefoon :), jij ook?!). Ik ben echt dol op de keuken van het Midden-Oosten dus ik moest hier naartoe. Een aantal weken geleden was bet zover, Nanneke en ik begonnen onze vrijdagavond bij Shakshuka. Het restaurant is klein maar fijn met een terrasje voor de deur. Wij besloten binnen plaats te nemen, want erg warm (lees: koude wind!) was het niet die avond.

Genieten van falafel en hummus

Het restaurant is vrij eenvoudig ingericht, maar heeft leuke authentieke details zoals mooie bijzondere lampen. Bij binnenkomst worden we heel hartelijk ontvangen door één van de eigenaren. Op de kaart vind je shakshuka (veelal gegeten als brunch/lunch gerecht), hoofdgerechten als falafel en kebab (ook vegan!) en meer. Wij kozen voor de (vegetarische!) mazza (beter bekend als mezze)- dit zijn allemaal kleine gerechtjes om te delen. De gerechtjes worden geserveerd met pitabrood. Wij genoten van de volgende gerechtjes: hummus (die was zó lekker!) , falafel, labneh (tradtionele zachte kaas met olijfolie), mutabbal dip (aubergine en tahini) en fasoulia b’zeit (sperziebonen in tomatensaus). Het was eigenlijk de bedoeling om ons diner hiermee te starten, maar het was uiteindelijk aardig veel bij elkaar 😉 Voor deze keer hebben we het hierbij gelaten, máár we komen zéker terug. Dit was zo’n avond dat we eigenlijk geen grote honger hadden en gewoon lekker wilden genieten van wat hapjes.

Samen delen

Het eten was allemaal heerlijk. Veel verschillende kruiden en smaken. Leuk dat je zoveel verschillende kleine mezze kunt bestellen. Makkelijk, want zo hoef je niet te kiezen en je kunt zo veel dingen proeven. Je proeft ook echt dat alles met liefde gemaakt is. En naast dat alles heel lekker is, is bediening ook erg vriendelijk. De passie straalde van hun af – heel leuk om te zien! Met trots legden ze ons de gerechten uit. Ook leuk: ze schenken lekkere drankjes! Dit drankje ziet er wat fluoriserend uit haha, maar het smaakte heerlijk. Een soort mojito :

Shakshuka is er zeker één voor op je lijstje! Een fijne nieuwe aanwinst in het oude centrum en leuk voor zowel lunch als diner. Zelf ga ik zeker eens terug voor de lunch en kies dan voor de shakshuka 🙂

Shakshuka | @shakshukadenhaag
Israëlisch | Budget: €
Prinsestraat 73A, Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *