PLSTK café: duurzame hidden gem in de duinen
PLSTK café: duurzame hidden gem in de duinen

PLSTK café: duurzame hidden gem in de duinen

Eigenlijk zou ik deze fantastische plek voor mezelf willen houden, want echt wat is het héérlijk hier. Dé plek waar ik naartoe ren op de eerste lentedag en waar ik de zomer afsluit met nog even een lekker drankje genietend van de laatste warmte. Waar ik geniet van een fijne lunch (want: lekker gezond eten, veel vega én fotogeniek (!)), een lekker koud biertje en fijne borrelhapjes (vega!). Waar ik geniet van de zon tot ie onder gaat en waar ik wegdroom uitkijkend over de duinen en de zee.

Ik heb het natuurlijk over PLSTK café. Gelegen op een prachtige plek in de duinen van Hoek van Holland. Als ik stories plaats van deze mooie plek vragen volgers iedere keer weer: waar bén jij?! Want ja, alleen al bij het zien van dat mooie uitzicht wil je hier naartoe. Het is eigenlijk een geluk dat deze leuke hotspots niet op een ‘looproute’ ligt. Ja, het kan er druk zijn, maar massaal is het er niet 🙂

Surfers vibe

PLSTK heeft echt een surfers vibe. Wanneer je deze leuke tent binnenstapt valt dit gelijk op. Een industriële inrichting met surfboards hangend aan de muur en zelfs een kano aan het plafond(!), véél planten en dat alles met uitzicht op zee. Vooral het terras is echt geweldig: je waant je hier echt ergens anders, alsof je op vakantie bent!

Duurzaam

De missie van PLSTK is om het eerste plasticvrije café te worden van Nederland. En ze zijn al heel goed op weg. De eigenaren van PLSTK vinden het belangrijk dat hun afval niet in de natuur terechtkomt. Daarnaast selecteren ze hun leveranciers op kwaliteit en gaan ze de oorsprong van hun producten precies na (traceerbaarheid). Naast het terugdringen van onnodig gebruik van plastic, letten ze er ook op dat producten geleverd worden zonder onnodige verpakkingen.

Gezond en lekker

Je kunt bij PLSTK café terecht voor ontbijt, lunch en diner. Van een frittata tot een heerlijke falafel bowl en van (vega) burgers tot loaded fries. Alle gerechten worden dagvers bereid. Met hun missie in gedachten (plasticvrij) hebben ze hun kaart samengesteld. De groenten komen bijvoorbeeld uit de kassen van het mooie Westland. Naast lunchen of dineren is het ook gewoon heerlijk om op het terras een drankje te doen!

Ook leuk

PLSTK organiseert ook vaak leuke events zoals filmavonden (aan zee :)) of leuke diners op hun rooftop! Gelegen in de duinen van Hoek van Holland, dus ook een perfecte plek om te relaxen na een strandwandeling. En ohja, ook een prima plek om je hond mee naartoe te nemen!

a hidden gem not too far away – PLSTK café
PLSTK café Esmeralda

Ga dus zeker even langs PLSTK als je in de buurt bent. Of blijf gewoon de hele dag zitten 😉 Ookal ben ik er al zoveel keren gaan lunchen of borrelen; nog nooit heb ik er gedineerd. Dat staat dus nog op mijn lijstje. Zodra ik ben geweest zal ik hierover schrijven 🙂

PLSTK café | Plstkcafe
eco | internationaal | Budget: €
Helmweg 7, Hoek van Holland

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *