I’m on a journey

♥ Deze blog wilde ik al heel lang plaatsen. Maar steeds leek het niet het goede moment. En nu werd het toch echt tijd om hem te plaatsen.

 

I’m on a journey. Op zoek naar mezelf haha. Het leven is een reis. En wat voor reis? Dat maak je zelf uit. Je komt er achter wat je leuk vindt om te doen, wat je belangrijk vindt in het leven. Maar soms, soms kabbelen dingen ook gewoon voort. Of je doet dingen omdat je ooit ergens mee begonnen bent. Bijvoorbeeld met een studie. Omdat je die gewoon erg leuk vond om te doen. Maar ja wat doe je dan daarna? Wat wil je eigenlijk voor baan hebben (later)? Wat wil je nou echt bereiken? Wat nou als je dat niet weet? Ik wist het niet hoor. En soms nog steeds niet. Ik ben gewoon ergens begonnen wat me leuk leek.

13010074_10208534808474935_1620162781_o

En dan komt er een tijd.. dat je gewoon weet: dit is het toch niet helemaal. Ik wil wat anders. Doen wat ik leuk vind. Ik wil energie halen uit mijn werk. En weet je, jij bent de regisseur van je eigen leven. Jij bent degene die beslist. Jij bepaalt wat de volgende stap is en wat je gaat doen. En er zullen altijd mensen zijn die ergens wat van zullen vinden. Maar wat maakt dat uit? Als jij je er maar goed bij voelt. Het is jouw leven.

Gelukkig ben ik daar nou eindelijk eens echt achtergekomen. Natuurlijk wist ik dit al die tijd al. Maar nu weet ik echt: je kiest je eigen geluk. En je moet het echt zelf doen. Stemmetjes wisselden zich echt af in mijn hoofd.

“Kies voor jezelf. Doe nou wat je echt leuk vind. Volg je nieuwe passies. Om dan even later weer te twijfelen aan mezelf: moet ik niet toch aan echt aan m’n carrière gaan werken? Hogerop? Ik moet toch succesvol zijn in het leven?”

Maar wacht eens even. Wat vind ik zélf nou echt succesvol? Wat vind IK nou belangrijk in het leven? Is dat niet voor iedereen anders? Ja, dus! Iedereen heeft andere dromen. Vindt andere dingen belangrijk in het leven.
Het klinkt zo cliché: doe wat je leuk vindt. Maar doen we dat ook? Ik heb het altijd geprobeerd te doen, maar soms ga je er toch aan voorbij. Mijn moeder heeft me altijd gezegd: luister naar je gevoel. Dat ga ik nu meer dan ooit doen.

DSC03877

Het is voor mij tijd om weer terug te gaan naar de basis: blij zijn met mijn baan én mijn woonplaats. En daarnaast gewoon lekker doen wat ik leuk vind. Ik ga doen waar ik energie van krijg.
En dus heb ik het roer omgegooid. Ik ben vertrokken. Uit Amsterdam. Terug naar Den Haag – of eigenlijk in dit geval nog ’s-Gravenzande. Ik ben van plan om binnenkort (weer haha) te gaan verhuizen, want ik ben gewoon van Den Haag gaan houden. Ik vind het deze stad gewoon veel fijner om in te wonen dan Amsterdam. Begrijp me niet verkeerd: Amsterdam is een geweldige stad. Ontzettend leuk voor hapjes, drankjes en feestjes. Samen met Laura heb ik vele nieuwe hotspots aangedaan afgelopen jaar 😉

Maar Den Haag is voor mij de plek om te wonen – op dit moment. Fijn dichtbij alles, maar tenminste wel normaal wonen. Eens geen toeristen om je heen, maar gewoon, normaal. En oja, ook normale prijzen. Qua wonen en het leven zelf is alles in de rest van Nederland goedkoper dan Amsterdam. En dat heb ik nodig haha, met al mijn wensen (wat wordt mijn volgende verre reis?!).

Want ja wat zijn mijn dromen dan?

Een leuke en fijne baan vinden die bij mij past. Waar ik nieuwe dingen kan leren en voor even gewoon eens normale werktijden heb. Zo kan ik mijn andere wensen vervullen.
Graag wil ik mijn skills in fotografie verbeteren en dus wil ik hier in de toekomst graag een cursus in volgen. Ook zou ik graag mijn Spaans willen verbeteren en misschien een cursus reisjournalistiek willen volgen. Daarnaast wil ik heeel graag yoga weer oppakken. Dit doet veel goede dingen voor mij. En natuurlijk ben ik aan het sparen voor nieuwe reizen!

Allemaal wensen. Dus dit ga ik allemaal even waarmaken in de nabije toekomst! Yaaaay I got this! ☺

Volg jij ook je hart? Doe je wat je leuk vind? Krijg je er energie van?

Three little birds, sat on my window.
And they told me I don’t need to worry.

cropped-DSC040061.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *