Where have I Been

Welke landen heb ik tot nu toe allemaal bezocht?

Tot nu toe ben ik geweest in de volgende werelddelen: Europa, Afrika, Azië en Midden-Amerika. Op de wereldkaart hierboven kun je zien in welke landen ik ben geweest. Klik op het land dat jij interessant vind en waar je meer van wilt weten. Zo kun je doorklikken naar de blogs die ik over deze bestemming heb geschreven.

Mijn grote favorieten op de wereldkaart zijn op dit moment: Parijs (all-time-favourite), Thailand, Cambodja, Vietnam , Singapore en Lissabon en mijn nieuwste favoriet: Cuba!

Van augustus 2009 tot juni 2010 woonde en werkte ik in Parijs. Deze stad heeft mijn hart gestolen. Wanneer ik wandel langs de Seine of loop door de smalle straatjes en neerplof bij één van de heerlijke restaurantjes in Le Marais of weer terugga naar Rue de Charonne voelt dit als mijn tweede thuis. Alle herinneringen komen terug en ik ben meteen weer zo verliefd op de stad dat ik niet meer weg wil.

Van april 2012 tot juli verbleef ik in Port Alfred in Zuid-Afrika. Ik heb ontzettend genoten van deze eerste keer buiten Europa. Afrika is fantastisch. Bijzondere culturen, de meest diverse landschappen komen voorbij en op safari gaan is iets magisch. Iets wat je nooit zal vergeten. Zuid-Afrika heeft mijn wanderlust nog meer aangewakkerd. Graag kom ik er nog eens terug om meer van het land te zien. Want wat is dit land ontzettend groot en wat heeft het veel te bieden!

Van januari 2014 tot juli 2014 heb ik een half jaar rondgereisd in Zuid-Oost Azië. Zes weken vrijwilligerswerk in Thailand (Innburi) en daarna backpacken door Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië en Singapore. Dit is één van de meest bijzondere dingen die ik ooit heb gedaan. Een half jaar vol avontuur, nieuwe mensen leren kennen, heerlijk eten, lekker doen waar je zelf zin in hebt en genieten van al het moois om me heen. Daarnaast heb ik mezelf beter leren kennen tijdens deze reis. En dat is ook een heel fijn iets 😉

Wanderlust

Het gevoel van wanderlust heb ik gekregen na mijn avontuur in Parijs. Na elk avontuur dat daarna kwam is de wil om te reizen alleen maar sterker geworden. Ik ben ik er dol op. Ik ben er van overtuigd dat reizen goed voor me is. Voor mij als persoon. Het maakt me gelukkig, het maakt me hoofd leeg, ik geniet nog meer van de dingen om me heen en ik ben op reis geheel mezelf. Ik ben gek op andere culturen, talen, natuur en vind ontspanning wanneer ik dit alles ontdek met mijn camera.
Iedere keer popt er weer iets nieuws op en voeg ik een nieuwe bestemming toe aan mijn lijstje. Qua werelddeel staat Oceanië op dit moment hoog op mijn lijstje. Daarnaast wil ik heel graag eens naar Ijsland en Marokko. Ik hou van landen met een typische eigen cultuur en mooie natuur. Bijzondere bestemmingen die vaak ook nog eens fotogeniek zijn.

Op mijn bucketlist vind je mijn wensen en dromen. Het is niet een lijst met dingen die ik ‘per se’ moet vervullen. Ik hou gewoon van lijstjes maken. Wanneer ik door mijn bucketlist ga word ik gewoon blij. Van de dingen die ik al gedaan heb (herinneringen komen boven) en ik droom verder over nieuwe avonturen.

Explore more on my bucketlist..

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.