Reisplannen – Cuba
Reisplannen – Cuba

Reisplannen – Cuba

Landen met een rijke natuur en een interessante cultuur, daar ga ik graag heen. Niet zo gek dus dat Cuba al heel lang op mijn bucketlist staat. Hoog bovenaan. Dirty Dancing 2; ik heb de film honderden keren gezien en ben verliefd. Ookal speelt de film zich officieel niet af…

in Cuba (Costa Rica), de film is er wel op gebaseerd. De muziek klinkt toch gewoon heerlijk?! En dan dat dansen!!
Begin deze zomer hadden Laura en ik het over onze vakantieplannen. Wellicht moeten we niet te ver weggaan zodat we geld over houden voor onze andere reisplannen? Ja, ergens in Europa lijkt ons het beste. Maar hee, in september is het niet overal meer heel lekker weer.. hmm what shall we do?

Ik laat Laura nogmaals weten dat Cuba bovenaan mijn lijstje staat. Het rolt gewoon uit mijn mond zonder er over na te denken en direct erachteraan zeg ik: ‘Dat is wel heel duur en past niet echt in ons budget’. Maar het klinkt voor Laura wel interessant. Na even overleggen, en ok er gaan wat dagen overheen, maar hee waarom doen we dat niet gewoon? We besluiten we gewoon te gaan! Ookal wordt het dan nu even flink doorsparen. Misschien even wat minder lunchen bij Vinnies?

We zijn klaar voor avontuur en willen graag weer met onze backpack op pad. De plannen (om te sparen) voor een lange reis worden even in de koelkast gezet.

Cuba, het land van de sigaren, salsa, oude Amerikaanse auto’s, rijke historie en cultuur, maar ook van de prachtige natuur, stranden en Cuba libre! Echt een land wat mijn interesse wekt door de verscheidenheid.

Laura en ik gaan drie weken backpacken door Cuba. Ik kan het bijna niet geloven en werkelijk waar niet wachten! Maar ja echt waar, dat ticket is geboekt! Eindelijk weer lekker met m’n backpack op pad. Héérlijk die vrijheid!

Vier november vliegen we vanaf Amsterdam naar Havana. We gaan een aantal dagen deze stad verkennen (zo benieuwd!), waarna we zullen doorreizen naar Viñales, een vallei gelegen in het westen! Vervolgens zullen we verder reizen naar het zuiden om uiteindelijk uit te komen bij Santiago de Cuba. Ik ben natuurlijk ontzettend benieuwd naar wat we allemaal gaan beleven en tegenkomen!

Ik hoop vooral op een fijne combi van natuur, mooie eilandjes, cultuur, avontuur, leuke activiteiten of tourtjes tussendoor en lekker salsa dansen natuurlijk!

Let the adventure begin! CUBA HERE WE COME!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *