Mijn favoriete plekken in Den Haag
Mijn favoriete plekken in Den Haag

Mijn favoriete plekken in Den Haag

Er gaat niets boven Den Haag. Den Haag is werkelijk een heerlijke stad om te wonen en te bezoeken. Wist je dat het een ontzettend groene stad is? Er zijn heel veel parken in Den Haag (zelfs een nationaal park, in de duinen!). Ondanks dat het één van de grootste steden van Nederland is, voelt het niet zo massaal als je er rondloopt. Het is er niet té druk en het centrum is vrij compact: je kunt makkelijk alles lopen. En natuurlijk is het strand heerlijk dichtbij. Hoe fijn is het om na je werk nog even een lekker drankje te doen met je voeten in het zand terwijl je de zon in zee ziet zakken? Dit blijft toch echt een luxe. Ja, echt genieten is het in Den Haag!

Zoals je kunt horen ben ik dol op Den Haag. Er zijn heel veel plekken in de stad waar ik heel blij van word en die deel ik hieronder graag met je! Ga je een weekend naar Den Haag? Of woon je in Den Haag en wil je je eigen stad beter leren kennen? Pak dit lijstje erbij 🙂

Strand

Ja die had je vast al verwacht. Mijn eerste favoriete plek in Den Haag is het strand! Ik ga graag naar het strand. Om te zonnen in de zomer, maar ook om drankjes te doen met vrienden, te wandelen, te fotograferen of om hard te lopen. De plek waar ik meestal heenga is Strandslag 10. Niet doorvertellen hoor 😉 het moet daar natuurlijk wel lekker rustig blijven. Dat blijft het ook wel, want dit is een tip voor locals of voor mensen die net even wat meer hun best willen doen. Er is namelijk geen directe tramverbinding vanuit het centrum. Stap lekker op de fiets! Neem je eigen hapjes en drankjes mee. Genieten. Geen mooi weer? Je kunt vanaf hier ook gelijk het Westduinpark inlopen. Dit is een schitterend en beschermd duingebied. Je kunt hier lekker wandelen. Misschien spot je wel een Schotse Hooglander 😉 En ohja, vanaf veel paden heb je uizicht op zee. Dat geeft zo’n heerlijk vakantiegevoel!

Andere opties zijn: alle strandslagen tussen Scheveningen en Kijkduin 🙂

Paleistuin

Nog zo’n mooie plek in Den Haag. En nog koninklijk ook! De Paleistuin is een fijne plek (vooral in de zomer natuurlijk). Je kunt hier heerlijk picknicken (nadeel: je mag in dit park geen alcohol drinken! Let hierop, want ze komen regelmatig controleren en dan kun je dus je drankje weggooien!). Tip: In de zomer geeft de yogaschool Balansz hier elke zondag gratis yogalessen voor iedereen. Echt heel leuk om eens mee te doen. Het is zo fijn om buiten yoga te doen! De wind door je haren, de zon op je gezicht. Echt genieten. Liever lui dan moe? Schuif dan aan bij Pistache Café. Dit tentje zit net buiten het hek van de Paleistuin en ze serveren hier lekker smoothies, koffie en lunch.

Grote Markt

Gewoon leuk en gezellig. Normaal (zonder Corona) dé plek om lekker te borrelen. Favorieten zijn Zwarte Ruijter en Zeta. Oh en Hoender en Hop is leuk voor de pubquiz op maandag!

Prins Hendrikplein

Nog zo’n gezellige plek om te borrelen. Van Kinsbergen is groot favoriet. Een hippe tent waar je de hele dag en avond terecht kunt. Mooi interieur (houd ik van!) en een fijne sfeer! Aan de andere kant zit Victoria. Ook een hele gezellige tent. Doet wat relaxter aan. Beetje meer grand-café achtig met ook lekker eten! En lekkere drankjes (Ij-Wit haha!).

Denneweg

De chique Denneweg – gelegen in Buurtschap 2005 – is een gezellige straat met ook mooie winkels en goede restaurants. Een plek waar ik eerder veel vaker kwam, omdat ik er direct achter woonde, op de Hooikade. Ik hoefde maar de hoek om te slaan of ik kon neerploffen bij Bouzy, een hele leuke wijnbar met heerlijke wijnen én fijne bites. Nog steeds favoriet en dus blijf ik hier terugkomen. Het (om)fietsen waard.

Hofvijver

Flaneren over het schelpenpad, lekker kletsen en genieten van de laatste zonnestralen uitkijkend over de Hofvijver met zicht op de Grote Kerk en het Binnenhof. Ja, ik kan deze plek, middenin het centrum van Den Haag heel erg waarderen. Ik kom er graag voor een korte wandeling of ik haal een ijsje bij het IJskabinet (gelegen op de Plaats) en die eet ik dan op met uitzicht op het Binnenhof. Benen bungelend over de rand bij het schelpenpad of ik loop naar het eind, naar de Korte Vijverberg en neem plaats op één van de bankjes. Tip: hier kun je genieten van de laatste zonnestralen 🙂 Bij iedereen bekend, maar toch is het hier vaak rustig.

Lange Voorhout

Eén van de mooiste plekken van heel Den Haag. Het Lange Voorhout is een prachtige laan met aan weerszijden grote Lindenbomen met daarachter statige huizen. Het is een heerlijke plek voor een korte wandeling. Op een mooie dag schitteren de zonnestralen altijd zo mooi door de bladeren. En of het nou zomer of winter is, in alle seizoenen is het even mooi. Vergeet ook hier je camera niet!

Ockenburgh

Vooral bekend bij mensen uit de buurt. Landgoed Ockenburg is zoals de naam al zegt, een landgoed in het zuiden van Den Haag. Het is fijn wandelen hier. Wat niet veel mensen weten is dat ernaast een hyacintenbos ligt. Elk jaar rond april/mei kleurt het bos blauw/paars. Vanaf de weg zie je de bloemen al – een makkelijke manier om te zien of ze al in bloei staan.

Clingendael

Op ongeveer een kwartier fietsen vanuit het centrum ligt nog een mooi landgoed. Landgoed Clingendael is een heerlijke plek om te wandelen of te picknicken. Je vindt er ook de Japanse tuin. De tuin is maar een paar weken per jaar geopend, in de lente en de herfst. Als je de kans hebt is het heel leuk om eens te bezoeken. Houd je van foto’s maken? Dit is echt een hele mooie plek voor foto’s, dus vergeet je camera niet!

Vredespaleis

Ja, het Vredespaleis is natuurlijk gewoon schitterend en het blijft bijzonder om te zien. Ben je er wel eens binnen geweest? Op sommige momenten (dit kondigen ze aan van tevoren) zijn rondleidingen mogelijk. Echt de moeite waard, want het is er zo mooi binnen! Mocht je er niet op het juiste moment zijn of geen kaartjes hebben: het van buiten aanschouwen is ook al mooi 🙂 Wandel er eens langs. Tijdens mijn hardlooprondje kom ik er vaak langs – het blijft mooi om te zien!

Musea

Ok ok, dit zijn meerdere plekken haha, i know . Maar echt, de musea in Den Haag zijn fantastisch. Het Kunstmuseum, het Mauritshuis, Museum Voorlinden, Escher. Noem maar op. Geweldig. Het Kunstmuseum en Museum Voorlinden zijn mijn favoriet. Ik kom er graag. Het Kunstmuseum, omdat hier iedere keer weer nieuwe tentoonstellingen te zien zijn en ook hele verschillende kunst.  Het Museum Voorlinden – ookal ben ik hier nog maar één keer geweest – omdat je hier zulke bijzondere moderne kunst kunt bekijken. Het leuke: in Den Haag kun je zowel terecht voor moderne kunst als de oude meesters zoals Rembrandt, Vermeer en Escher.

Dit zijn mijn favoriete plekken in Den Haag. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met deze blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *