Behind the blogger

Ik ben Esmeralda, 25 jaar en schrijf met veel plezier op On A Journey.nl.

“Een blonde ‘s-Gravenzandse die gek is op reizen en fotografie, vindt haar rust, balans en kracht in yoga, is gek op dansen in een club met haar vriendinnen, drinkt graag een wijntje of een gin tonic en kan een ijsje niet weerstaan. Enthousiast, geniet van het leven, gevoelig en reislustig. Houdt er tegenwoordig van om gezond bezig te zijn. Hardlopen voor de conditie, yoga erbij maakt de ideale combi. Avocado, quinoa, zoete aardappel, ze eet het allemaal. Woont op dit moment in Amsterdam en geniet hier van het goede leven met hele lieve vriendinnen. Nieuwe hotspots uitproberen behoort tot haar favorieten; foto’s maken van een salade bij SLA of een lekkere smoothie zijn geen uitzondering. Toch is Amsterdam een tijdelijke stop, wie weet wat er hierna komt…”


 

 

 

 

Naast dit alles gaat deze blog vooral over reizen en fotografie. Ik ben er echt een beetje verslaafd aan. Ik word erg blij van backpacken, rondreizen en genieten van wat deze mooie wereld te bieden heeft. Graag meng ik mij tussen de lokale mensen, snuif ik verschillende culturen op, geniet ik van de mooie natuur en loop ik het liefst de hele dag rond met mijn camera.
Ik hou er van om dingen vast te leggen. Met mijn camera doe ik dat zoveel mogelijk. Heerlijk vind ik het om op die manier creatief te zijn en foto’s helpen je om je herinneringen goed te bewaren. Wanneer je fotografeert kijk je vaak goed om je heen. Je let op je omgeving, neemt alles goed in je op en daardoor kom je vaak in leuke situaties terecht. Met mijn camera zoek ik het avontuur op. Op reis ga ik vaak alleen op pad en juist dan kom je de leukste dingen tegen.

Lang heb ik nagedacht over het maken van een blog. Ik ben zelf gek op het lezen van blogs en volg er dan ook een aantal. Wanneer ik in het buitenland ben hou ik graag een online dagboek bij. Deze werden altijd met veel plezier gelezen door familie en vrienden. Ik werd aangemoedigd hier meer mee te doen en in combinatie met mijn liefde voor fotograferen is deze blog ontstaan.

Het buitenland heeft mij altijd aangetrokken. Vanaf dat ik heel klein was reden mijn ouders, broertje en ik met de auto naar Zuid-Frankrijk. Ik herinner mij dit als heerlijke vakanties. We zaten dan niet stil op een camping. Nee, ik heb van mijn ouders meegekregen om te kijken naar de natuur, een mooie vlinder die voorbij vliegt of om op zoek te gaan naar leuke restaurantjes en niet bij de eerste de beste tent neerploffen 😉

Inmiddels ben ik drie keer voor een langere tijd in het buitenland geweest. In het buitenland zijn.. het gevoel opzich geeft mij al een boost! Parijs was de eerste keer dat ik langer dan een maand van huis was. Een jaar lang heb ik gewoond in deze heerlijke stad; nog steeds voelt het als een tweede thuis als ik er weer rondloop.

Na Parijs is mijn echte reislust begonnen. In Zuid-Afrika heb ik een minor Lodge Management gevolgd van 2,5 maand. Na mijn studie heb ik flink gespaard en ben ik voor een half jaar vertrokken naar Zuid-Oost Azie. Zes weken heb ik vrijwilligerswerk gedaan in een weeshuis in Innburi, in Thailand. Vier maanden heb ik rondgereisd in Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Singapore en Indonesie.

Na deze fantastische reis wil ik alleen maar meer. De wereld is zo mooi, ik wil er meer van zien. En terug naar dat heerlijke gevoel van vrijheid, avontuur, overal vrienden maken. Reizen is gewoon magisch!

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.