Deze hotspots openen binnenkort in Den Haag
Deze hotspots openen binnenkort in Den Haag

Deze hotspots openen binnenkort in Den Haag

Pleinen vol gezelligheid, idyllische plekjes aan of zelfs op het water, verborgen terrastuinen of strandtenten met uitzicht op zee. Den Haag heeft aan horeca al zoveel moois te bieden, maar er is altijd ruimte voor meer! Nieuwe concepten en interessante uitbreidingen: er staat veel leuks te wachten de komende maanden. In deze blog vind je 10 gave hotspots die binnenkort hun deuren openen in Den Haag. Van hippe restaurants tot co-working spaces en van wijnbars tot trendy cafés: deze plekken zijn om in de gaten te houden! Waar ga jij als eerste naartoe?

Bar Bowie

JOIE DE VIVRE IN DE REGENTES

Geopend op vrijdag 13 oktober 2023Achter de leuke illustraties van Lisa Hartevelt wordt nu nog heel druk geklust, maar zeer binnenkort – om precies te zijn op zaterdag 14 oktober – ben je van harte welkom bij Bar Bowie. Bij deze wijnbar borrel je straks met heerlijke Franse wijnen op het terras of aan de bar of tafel je eindeloos met vrienden en vriendinnen genietend van seizoensgebonden gerechten geïnspireerd op de Franse en Spaanse keuken.

Bar Bowie bevindt zich op het mooiste stuk van de Regentesselaan, middenin het Regentessekwartier. Dat wordt rollend naar huis 😉

@bar.bowie
Regentesselaan 24A | Regentessekwartier, Den Haag

Bar Bowie Den Haag
Bar Bowie Den Haag

The Villy

LET’S MEET

Geopend op 19 september 2023

Trendy en sociaal, maar ook uitnodigend en laagdrempelig. The Villy is jouw urban oasis – een hippe ontmoetingplaats waar je kunt werken, eten, drinken en socializen. Klinkt veelbelovend, toch? Deze nog te openen hotspot is misschien wel exact het concept wat we nog missen in Den Haag! Momenteel al te vinden in Amsterdam en Rotterdam en later deze maand ook op de begane grond van wolkenkrabber The Roofs, vrijwel naast Den Haag CS. Zodra de deuren zijn geopend ga ik deze plek eens testen. Kijken hoe ze scoren als werkplek buitenshuis. Wie gaat er mee naar The Villy?

@thevilly_theroofs
The Roofs, Maria Stuartplein 695 | Stationsbuurt, Den Haag

The Villy co-working space

The Hague’s Finest

VAN HAAGSE MAKERS

Medio oktober 2023Na enige tijd in de Venestraat waren de mensen achter The Hague’s Finest toe aan een nieuwe stap. Een nieuwe locatie én een nieuw concept. Er komt niet alleen een nieuwe winkel, maar óók een café. Het zou toch leuk zijn als hier alleen maar Haagse biertjes op de kaart staan. We gaan het zien. Half oktober.

Voor iedereen met een grote liefde voor Den Haag is The Hague’s Finest sowieso een te gek concept, maar ook als je houdt van originele cadeaus van creatievelingen of duurzaamheid belangrijk vindt (hope so) dan vind je hier hele leuke dingen.

@thehaguesfinest.winkel
Valeriusstraat 83 | Duinoord/Statenkwartier, Den Haag

Groot Hertoginnelaan Den Haag

De Pizzabakkers (Regentessekwartier & Bezuidenhout)

Pizzabakkers Regentessekwartier
De Pizzabakkers

PIZZA & PROSECCO

Datum volgtGewoon lekkere pizza’s. Of nouja gewoon, de Romeinse pizza’s van de Pizzabakkers smaken heerlijk. Ook de wijn (prosecco!) is hier goed. Met inmiddels vestigingen in 18 steden zijn ze zeker niet nieuw. En ook in Den Haag zijn ze al te vinden op de Dagelijkse Groenmarkt (centrum), maar binnenkort dus ook in het Regentessekwartier en Bezuidenhout. Snel een pizza date plannen dus!

@depizzabakkers
Kepplerstraat 125 | Regentessekwartier, Den Haag

Theresiastraat 45 | Bezuidenhout, Den Haag

The Sweet Spot 2.0

NEXT LEVEL CO-WORKING

Geopend op 15 december 2023Vele freelancers, zzp’ers en ondernemers zullen The Sweet Spot al wel kennen – deze perfect gestylede co-working space zit namelijk al jaren aan de Javastraat. Nu komt er nog een locatie bij. En wat voor één. Het giga karakteristieke pand aan de Scheveningseweg biedt veel ruimte voor flexwerkers en ook als je geen ondernemer bent kun je hier terecht: binnenkort huur je hier ook de meest mooie vergaderruimtes. Argument nodig om dit idee voor te leggen aan je team? Een andere (prachtige!) omgeving zorgt bijna altijd voor nieuwe inspiratie!

@thesweetspot_thehague
Scheveningseweg 8 | Archipel, Den Haag

co-working space The Sweet Spot

By Ami – Chapter Two

URBAN BISTRO

Geopend op 9 oktober 2023Op de plek waar voorheen Van de Leur zat wordt binnenkort een duurzame instagrammable hotspot geopend. Deze zaak springt straks letterlijk in het oog: het concept is opvallend, kleurrijk en perfect gestyled. Dit wordt zo’n plek waar je alles op de foto wil zetten. Deze perfectie zie je ook terug op het bord: eerlijke producten omgetoverd tot de meest fantastische creaties. By Ami is voor Rotterdammers geen onbekende, want hun eerste restaurant begonnen ze hier zo’n 4 jaar geleden. Vanaf begin oktober geniet je aan de Prinsestraat van verrassende gerechten bereid op de Big Green Egg.

@by_ami_urban_bistro_
Prinsestraat 5a | Hofkwartier, Den Haag

Marius Wijncafé

WIJNBAR 2.0

Geopend op 29 september 2023Wijnbars had Den Haag nog echt te weinig en gelukkig komt er eind deze maand één bij. Bij Marius wijncafé is de wijn in overvloed, want met hun winkel als wijnkelder is er keuze uit wel meer dan 700 (!) wijnen per fles.

De wijnwinkel zit vanaf nu een deur verder en zal in verbinding staan met het wijncafé. Dit betekent dat je – ja echt – ‘s avonds ook nog die heerlijke fles wijn (die je net geproefd hebt aan tafel) direct mee naar huis kunt nemen.

@mariuswijndenhaag
Piet Heinstraat 91 | Zeeheldenkwartier, Den Haag

Marius Wijncafé Zeeheldenkwartier

Van wijn krijg je trek en dus kun je ook heerlijke hapjes voor bij de borrel bestellen of langer blijven hangen voor diner. De wijn-spijscombinaties zullen vast perfect in balans zijn!

Marius Wijncafé Den Haag

Van dit soort geweldige concepten gaat mijn hart
sneller kloppen.

PrinsjesNach

Uitgaan Grote Markt
PrinsjesNach 2023

DE NIEUWE NACH

maandag 18 september 2023Nee, dit is geen nieuwe hotspot, maar wel dé aftrap van een nieuwe traditie in Den Haag. Op maandag 18 september komt de Nach terug en geniet je als vanouds van de beste live-muziek in de binnenstad van Den Haag.

Terug naar hoe het ooit was.. PrinsjesNach wordt een ouderwets kleinschalig festival waar artiesten van Haagse bodem de kroegen op het Noordeinde, de Grote Markt en in het Hofkwartier plat gaan spelen.

@prinsjesnach
Centrum & Hofkwartier, Den Haag

L’Amour Toujours

FUTURE LOVE BISTRO

16 januari 2024Bij L’Amour Toujours denken de meesten van ons terug aan vroeger toen Gigi D’Agostino op elke dansvloer uit de speakers schalde, maar dat gaat binnenkort veranderen. Het is ook de naam van de ‘bistro van de toekomst’, aldus eigenaar Michel Groenenberg. Deze future bistro opent eind 2023/begin 2024 aan het Prins Hendrikplein – op de plek waar voorheen Victoria zat.

@lamour_toujours_dh
Prins Hendrikplein 10 | Zeeheldenkwartier, Den Haag

L'Amour Toujours Zeeheldenkwartier

Townhouse Designhotel

SLEEP LIKE A LOCAL

Medio 2024Op loopafstand van het Binnenhof, de Hofvijver en het Plein vind je vanaf medio 2024 het Townhouse Designhotel aan Bleijenburg. Het sfeervolle concept zorgt ervoor dat je je helemaal thuisvoelt – als local in Den Haag. Je kunt hier straks niet alleen komen logeren, maar ook eten en drinken – de hele dag door! Het zou leuk zijn als je ook welkom bent om te flexwerken in de lobby 😉

Naast Townhouse Designhotel opent dezelfde keten – LBG Hotels – nóg een hotel, namelijk The Ald aan de Fluwelenburgwal. Dit boutique hotel in the making wordt een klein hotel waar je luxe en comfort ervaart in een historische omgeving.

@townhousehotels
Bleijenburg 1 | Centrum, Den Haag

Hofvijver The Hague

In de tussentijd

Nog even geduld en dan kun je bovenstaande nieuwe hotspots ontdekken. Breng in de tussentijd een bezoek aan de vele andere leuke cafés, restaurants en andere hotspots in Den Haag. Waar vind je de beste plekken voor een lunch in Den Haag? Ik heb de leukste zaken verzameld in een blog. Deze tips lees je hier.

2 Reacties

  1. Leuk Esmeralda! Ik had dit blog nog niet gezien van je. Het design hotel en de co working space kende ik niet, van de rest wist ik wel dat het er komt of inmiddels is geopend. En ja, vanaf de bovenste kunnen wij inderdaad letterlijk bijna rollend naar huis. 🙂
    Het was gezellig je te zien gisteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *