Dignita: goed en eerlijk all-day-brunchen
Dignita: goed en eerlijk all-day-brunchen

Dignita: goed en eerlijk all-day-brunchen

Nog maar net geopend (begin 2023) in hartje Zeeheldenkwartier en nu al de beste brunch spot van Den Haag. Bij deze hotspot geniet je van overheerlijke all-day-brunch gerechten en gezonde sapjes, maar ook van (vegan) taart en cakes op een verantwoorde manier. Ik heb het natuurlijk over Dignita – één van de nieuwste lunchtentjes van het Zeeheldenkwartier in Den Haag. Voor sommigen geen onbekende: ze zijn al jaren te vinden op drie plekken in Amsterdam. Dat ze weten hoe het moet, dat merk je.

Goed en eerlijk eten voor iedereen

Voor jou

Bij Dignita geniet je de hele dag van een overheerlijke brunch en nog verantwoord ook. Je kunt kiezen uit een heel divers menu met invloeden uit diverse wereldkeukens. Van pancakes tot een uitgebreid ontbijt en van Çilbir (gepocheerde eieren met Turkse yoghurt en kruiden – aanrader!) tot burritos! Er is aandacht voor detail en het gebruik van ingrediënten uit diverse keukens maakt de gerechten net even wat origineler dan bij vele andere zaken. Zelfs klassiekers hebben een interessante touch gekregen. Lekker, even wat anders dan een ‘gewone’ avocado toast 😉

Voor de medemens en de planeet

Naast goed en lekker eten, is er ook oog voor de omgeving. Zo werken de chefs met verse, seizoensgebonden ingrediënten (waar mogelijk biologisch en lokaal geproduceerd) en kiezen ze voor lokale partners die passen bij hun missie en visie. Zo wordt jouw kopje koffie met liefde gemaakt met hun eigen Arabica espresso blend van de Amsterdamse koffiebrander Rum Baba en bakken ze hun brood helemaal zelf. Groente, eieren en vleeswaren halen ze bij Lindenhoff in de provincie Utrecht. Met deze bewuste keuzes zijn ze niet alleen goed voor de planeet, maar steunen ze ook lokale ondernemers.

Naast duurzaamheid hebben ze ook een groot hart voor de medemens. Dignita maakt onderdeel uit van het Not for Sale sociale ondernemingsmodel. Terwijl je bij Dignita geniet van jouw brunch steun je tegelijkertijd Not For Sale Nederland. 100% van de winst van de restaurants gaat naar de stichting en wordt gebruikt voor het trainingsprogramma.

Dignita is fijn!

De combinatie van aandacht voor eten en haar omgeving maakt Dignita een hele mooie onderneming en absoluut een bezoek waard. De originaliteit van de gerechten is voor mij echt een pluspunt. Het is leuk dat chefs op zoek gaan naar nieuwe combinaties van ingrediënten. Daarnaast word je bediend door vriendelijk en behulpzaam personeel: wel zo fijn als jij zit te genieten van al dat lekkers! Is er dan helemaal niets aan te merken? Een klein puntje dan: het interieur had van mij wel iets spannender gemogen, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Verder niets dan lof. Dignita is fijn!

Zeeheldenkwartier

Dignita is gevestigd in het altijd gezellige Zeeheldenkwartier – dé wijk met de meeste (en leukste!) hotspots van heel Den Haag. Bijna elke maand opent hier wel wat nieuws en zo valt er altijd wat te ontdekken. Struin na je brunch lekker door de Prins Hendrikstraat + Piet Heinstraat en eindig met een biertje of wijntje op het Prins Hendrikplein in de zon.

Dignita is goed voor alles en iedereen.
Voor de planeet, de medemens en voor jou!

Dignita Den Haag | @dignitadenhaag
All day brunch | Budget: €
Prins Hendrikstraat 105, Den Haag

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *