Gallery61: kunstzinnig dineren op één van de meest bijzondere plekken van Den Haag
Gallery61: kunstzinnig dineren op één van de meest bijzondere plekken van Den Haag

Gallery61: kunstzinnig dineren op één van de meest bijzondere plekken van Den Haag

Lokaal, arty en vol historie. Gallery61 is een gave hotspot gelegen op één van de meest bijzondere plekken van Den Haag: De Passage – een chique overdekte winkelgalerij uit 1885. Alleen al door de unieke locatie is dit restaurant een bezoek waard. Niet alleen de entree is bijzonder: bij Gallery61 eet je lokaal in een stijlvolle omgeving.

Dineren in een galerie

Aan de muur hangt originele kunst, mooie wit marmeren gedekte tafels staan klaar voor een avond tafelen en op de achtergrond speelt een jazzband. Dineren bij Gallery61 is als dineren in een galerie. Omgeven door schilderijen geniet je hier van lekker eten in een fijn modern meets retro interieur. Op de kaart staan gerechten als burrata (aanrader!), gegrilde octopus en bloemkool steak, maar ook diverse salades en overheerlijke desserts (wat dacht je van chocolade moelleux of panna cotta?) die met veel passie worden bereid door Gennaro Castaldo, een Italiaanse chef uit Napels. Alle smaken zijn on point en de bediening is erg vriendelijk. Een heel klein puntje: de gerechten mogen van mij nog wel iets kunstzinniger 😉

Lunchen, borrelen en dineren: bij Gallery61 in Den Haag kan het allemaal. Een fijn restaurant om lekker te eten met je vrienden of familie. Rollend naar huis? Blijf lekker slapen! Vanuit het restaurant loop je zo door naar Novotel City Centre, een volledig gerenoveerd viersterrenhotel met uitzicht op De Passage en het Binnenhof. De perfecte locatie voor jouw weekendje Den Haag!

Lokaal genieten

Bij Gallery61 werken ze zoveel mogelijk met lokale producten . Zo schenken ze Kompaan (lekker Haags bier) en Van Kleef likeur, maar serveren ze ook rundvlees van Piet van den Berg en patat van Friet Boutique. Allemaal heerlijke kwalitatieve producten van Haagse ondernemers. Zie je op de kaart achter een gerecht of drankje een icoontje in de vorm van een ooievaar staan? Dan bevat dit een lokaal product of ingrediënt. De ooievaar is namelijk het wapen van Den Haag 🙂 Deze lokale touch voegt zeker iets extra’s toe aan de ervaring bij Gallery61. Het is een leuke manier voor gasten om Haagse makers te leren kennen én daarnaast is het ook nog eens duurzaam om je producten van dichtbij te halen.

hotspot Den Haag

De Passage

Flaneer vooraf of na je lunch of diner door De Passage en kijk je ogen uit. Deze bijzondere overdekte winkelgalerij uit 1885 (het is de oudste winkelpassage van Nederland) is geïnspireerd op winkelpassages in Parijs en dat is zeker te zien. Hier wandel je onder arcades, loopbruggen en vergaap je je aan de schitterende gevels. Breng zeker een bezoek aan één van de vele luxe boutiques. Van mode tot boeken en van Nespresso tot Apple: je vindt hier de meest mooie zaken. In het midden van dit gewaardeerde rijksmonument vind je een gigantische glazen koepel – pal voor de entree van Gallery61. Wil je De Passage eens van bovenaf bekijken of neem je graag een kijkje achter de schermen? Af en toe worden er ook rondleidingen georganiseerd in De Passage. Deze kun je online boeken via deze website.

Je vindt Gallery61 in De Passage in Den Haag.

Gallery61 | @gallery61denhaag
Internationaal | Lokale producten | Livemuziek
Budget: €€
Passage 61, Den Haag


Deze blog is geschreven naar aanleiding van mijn bezoek aan Gallery61 op uitnodiging van Baltus Communications en Gallery61. De tekst in deze blog is volledig door mijzelf geschreven en betreft mijn eigen mening en ervaring(en). Deze blog bevat een affiliate link. Wanneer jij via deze link iets koopt, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s 🙂 Heb je vragen naar aanleiding van deze blog dan kun je mij mailen of je kunt een comment achterlaten.

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *