5 vega(n) Haagse hotspots
5 vega(n) Haagse hotspots

5 vega(n) Haagse hotspots

Veel mensen eten steeds meer vegetarisch. En de horeca in Den Haag blijft niet achter: er komen steeds meer leuke (en gezonde!) hotspots bij. Op zoek naar de leukste vega(n) Haagse hotspots? Ik deel ze graag met je! Naast dat ik vegetarisch eten heel lekker vind, probeer ik ook zo bewust mogelijk te eten. Ik ben (nog) niet geheel vegetarisch – noem me een flexitariër haha – maar ik eet tegenwoordig vaker vegetarisch dan vlees.

Of je nou vegetariër bent of niet, altijd fijn om lekker gezond te eten toch? Onderstaande hotspots serveren de meest heerlijke gerechten. En ohja naast dat je hier lekker kunt eten zijn het ook stuk voor stuk allemaal mooie plekken. Lekker instagrammable, houden we van toch?

Hier komen mijn favoriete vega(n) hotspots:

Hummus

Alleen de naam is al favoriet. Hier krijg je al het lekkers uit het Midden-Oosten. Hummus, maar ook dingen als baba ganoush, muhammara, linzenstoof met yoghurt en tahini, falafel of shakshuka. Smullen!

@hummusdenhaag
Prins Hendrikstraat 60 | Zeeheldenkwartier

Beachclub Birds

Lekker weer? Ga lekker naar het strand 🙂 Heerlijk in de zon ontbijten, lunchen of drankjes doen met uitzicht op zee. Bij Birds waan je je echt op vakantie! Een fijne hippe strandtent met een relaxte sfeer (lekker veel rotan, alles is fotogeniek hier!), ze hebben lekkere drankjes en ja veel vegaaa.

Let op: alleen geopend gedurende het strandseizoen – van begin maart tot eind oktober.

@beachclubbirds
Zuiderstrand 19, Strandslag 2 | Kijkduin

Pistache Café

Mintgroen. Smoothies. Koffie. Gezond eten. Gewoon een hele fijne locatie pal naast de Paleistuin. Een fijn terrasje voor de deur. Wat wil je nog meer? Een heerlijke spot in het oude centrum van Den Haag. Mijn favoriete plek na een yogales in de Paleistuin 😉

@pistache_cafe
Prinsestraat 134 | Hofkwartier

Greens

Lokaal, biologisch en moderne gastronomie. Nou dat kan bijna niet misgaan toch? Bij Greens koken ze zoveel mogelijk met groenten uit hun eigen biologische moestuin. Lekker veel vegetarisch op de kaart.

@greensinthepark
Kapelweg 18 | Westbroekpark

Foam

Nog zo’n fijne biologische vega(n) hotspot! Deze plek mag niet ontbreken in dit lijstje 🙂 Start je dag met een heerlijk gezond ontbijt of pauzeer hier voor een goede lunch. Gelegen op een mooi stukje Den Haag, namelijk aan de Frederikstraat, het verlengde van de welbekende Denneweg. Als het weer het toelaat, kun je ook lekker buiten zitten op het terras.

@foam.food
Frederikstraat 44 | Willemspark

Deze restaurants zijn niet (allemaal) geheel vegetarisch of veganistisch, maar ze hebben allemaal vele vegetarische opties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *