Back on the radar
Back on the radar

Back on the radar

Lieve allemaal,

Ik ben even wat langer offline geweest dan gedacht. Ik was niet helemaal van de radar, want op Instagram ben ik aardig actief 🙂 dus voor degene die me daar nog niet volgen: www.instagram.com/onajourneynl
Je vindt hier foto’s en ook stories!

Hieronder gaat mijn avontuur verder. Ik hoop de komende tijd het wat beter te kunnen bijhouden. Ik heb even wat tijd nodig gehad om te wennen. De manier van reizen is hier wat anders dan ik gewend ben.

Nieuw-Zeeland is echt schitterend. De natuur is ongelooflijk. Wanneer je in de bus zit of in de auto zie je ontzettend veel verschillende landschappen aan je voorbij gaan. Nog nergens anders heb ik dit zo gezien. Pijnbomen gemixt met varens, palmbomen en andere bloemen en planten. Landschappen veranderen constant. Het ene moment heb je het gevoel in Schotland te zijn door de mooie groene heuvels met koeien en schapen, dan ben ik weer in een tropisch regenwoud en weer een uur later zie je de meest mooie vergezichten over bergen.

Ik heb inmiddels al veel beleefd en veel mensen ontmoet. Dit gaat allemaal makkelijk en ik merk ook aan mezelf dat ik erg makkelijk mensen aanspreek. Bijna elk mens vind dit leuk dus je hebt al snel weer iemand gevonden om leuke dingen mee te doen. Wel heb ik ondervonden dat het erg van de locatie (wat voor plek) afhangt. En natuurlijk ook het hostel speelt mee.

Ik heb genoeg mensen ontmoet en ben weinig alleen geweest tot nu toe. Af en toe alleen is ook niet erg. Wel heeft het even geduurd voordat ik gewend raakte aan de manier van reizen hier.
Ik heb nu op meerdere plekken gebackpackt en dit ging allemaal op dezelfde manier (behalve Cuba). Iedereen reist op dezelfde manier: verplaatsen met lokale bussen, slapen in hostels, elke dag ergens eten halen/uit eten, activiteiten vis een tour of per tuktuk of per scooter/fiets. Dit zijn de opties en dus doet iedereen dit. Niet in Nieuw-Zeeland. Mensen reizen per bus (zoals ik), met een organisatie (en daar heb je ook variaties in), liften, auto, camper etc. Dit is zo verschillend en je denkt, wat maakt het uit, maar daarom heeft iedereen andere routes en zo ontmoet je soms maar mensen voor een dag. En het betekent dat je dus helemaal ‘alleen’ staat. Ook de hostels zijn anders. In Azië is het erg makkelijk. Hostels bieden activiteiten aan die je kunt doen of er worden dingen georganiseerd en zo kom je al snel in aanraking met andere backpackers en heb je snel een groepje. Zo gaat het niet in Nieuw-Zeeland. Iedereen is erg voor zich. Gelukkig zit ik nu zelf meer in een flow en heb ik al veel leuke mensen mogen ontmoeten en gelukkig ook leuke hostels gevonden.

Zoals jullie kunnen lezen heb ik even mijn draai moeten vinden en heb ik me gefocust op andere dingen dan schrijven. Het was soms even wat lastiger om dingen te regelen, maar daarnaast heb ik ook weer veel dingen voor het eerst gedaan, zoals liften! Daarnaast was het internet niet overal even sterk en ik ben ook al op plekken geweest waar niet eens bereik was, dus dit is ook een reden van de stilte 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *