5 dingen die ik het liefste doe in Parijs
5 dingen die ik het liefste doe in Parijs

5 dingen die ik het liefste doe in Parijs

Parijs is één van mijn grote liefdes. Ik kom er iedere keer weer terug en ik blijf het een geweldige stad vinden. Als ik in Parijs ben ontdek ik steeds weer nieuwe dingen, maar ik ga ook altijd terug naar mijn favoriete plekken. Ga je binnenkort naar Parijs of ben je gewoon ook heel erg gek op deze mooie stad? Met deze blog kom je alvast in de stemming: ik deel 5 dingen die ik het liefste doe in Parijs. De leukste dingen om te doen die ik gewoon niet kan overslaan!

1. Drankjes doen op Place des Vosges

Place des Vosges is mijn favoriete plein in Parijs. En het is ook nog gelegen in mijn favoriete wijk: Le Marais. Nadat ik heerlijk heb rondgeslenterd door de mooie en gezellige straten van Le Marais (een heerlijke buurt vol met leuke restaurants, bars, mooie winkels en mooie architectuur) en toe ben aan een pauze loop ik altijd richting Place des Vosges. Onder de arcades van dit karakteristieke plein neem ik plaats bij één van de cafés en restaurants en is het tijd om lekker uit te rusten te genieten van een koud drankje of een lekkere lunch.

Ma Bourgogne

2. Relaxen in Jardin du Luxembourg

Wanneer ik toe ben aan ontspanning is Jardin du Luxembourg de plek waar ik naartoe ga. Al meer dan 10 jaar geleden kwam ik hier graag toen ik een jaar in Parijs woonde en sindsdien is het een plek waar ik graag terugkom. Als je vaker in Parijs bent geweest weet je dat je gedurende zo’n weekend vele kilometers maakt en zeker in de zomer kun je het warm krijgen van al die sigtseeing. Jardin du Luxembourg is een schitterend stadspark grenzend aan de wijk Saint-Germain-des-Prés (6e arrondissement) waar het – vooral met mooi weer – heerlijk vertoeven is en waar je lekker even rustig kunt bijkomen van alle indrukken van de stad. Het park is schitterend aangelegd en wordt mooi bijgehouden. Je vindt er brede lanen met oude bomen, beelden, maar ook grote borders met verschillende soorten bloemen, palmbomen en grote vijvers. Daarnaast vind je er ook vele terrassen. Er staan namelijk overal groene tuinstoelen. Een prima plek voor een picknick 🙂

Jardin du Luxembourg
Jardin du Luxembourg picknick
Jardin du Luxembourg Parijs

Als je ooit je hart verloren hebt aan Parijs blijf je terugkomen. Net als ik.
Steppen Parijs journal

3. Fietsen (of tegenwoordig steppen!) door de stad

Fietsen door een stad als Parijs, is dat niet veel te druk? Ja, Parijs is inderdaad een drukke stad, maar je kan er zeker fietsen! Op veel plekken vind je fietspaden én sommige rustige wijken in de stad kun je rustig verkennen op de fiets. Door de hele stad vind je fietsenrekken met fietsen die je kunt huren. Makkelijk, want zo kun je er bijna overal één pakken en ook weer achterlaten! Naast fietsen kun je nu ook stepjes huren. En waarom vind ik dit nou één van de leukste dingen om te doen? Ik waan me weer een Parisienne. Het voelt alsof ik er weer woon. Alsof ik deel ben van de stad.

4. Gezellig lunchen bij een Franse bistro op het terras
tussen de Fransen

Dat is wat ik altijd doe als ik in Parijs ben. En dit raad ik jou ook aan. Het is heerlijk om het Franse (Parijse) leven op deze manier te ervaren. Lunchen zoals de Fransen doen. Dat betekent uitgebreid lunchen (vaak warm) met natuurlijk een heerlijk glas wijn. De Fransen nemen er echt de tijd voor. In Parijs zit op bijna elke hoek een authentieke bistro en ze zijn vaak ook nog eens heel fotogeniek: met schattige bistrostoeltjes en van die kleine rondje tafeltjes. Het geeft zo’n typisch Frans (Parijs!) tafereel. Parijzenaren nemen een lange lunchpauze en genieten van het goede leven met niet alleen een lekkere lunch, maar ook een glas wijn in de hand. Een glas wijn in de lunchpauze en daarna weer aan het werk? Waarom niet, aldus de Fransen zelf.

Parijs terras
Le Roi de Pique lunch

5. Foto’s maken van elke straathoek

Parijs is een ontzettend mooie stad. Ik blijf me verwonderen over de schitterende architectuur (Haussmann!). Ik geniet altijd van de karakteristieke panden en de typische Parijse sfeer. Flanerend over de schitterende chique boulevards en avenues maakt mijn camera (en telefoon!) overuren. Ik wil eigenlijk alles vastleggen. Dat mooie pand, die leuke typische Parijse bistro, die mooie etalage met macarons in alle kleuren van de regenboog. Ik kan er geen genoeg van krijgen.  

Er is stiekem nog één ding wat ik ook altijd doe: macarons eten ♥

Ben jij ook zo gek op Parijs? En wat doe jij het liefste in deze fantastische stad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *