Op workation naar Parijs: zo doe je dat
Op workation naar Parijs: zo doe je dat

Op workation naar Parijs: zo doe je dat

YAY! Je gaat op workation naar Parijs óf je denkt erover om dat te doen. Parijs biedt jou oneindig veel mogelijkheden en leent zich perfect voor een langer verblijf. Op jouw workation meng je je tussen de Fransen, doe je inspiratie op, maak je nieuwe (internationale) contacten en kun je nu eindelijk eens die giga lange lijst met hotspots afwerken. Zo waan je je een echte Parisien(ne). Het plannen van een workation in Parijs is leuk, maar ook wel een beetje spannend. Hoe vaak je ook alleen op reis bent geweest: een nieuwe plek is altijd even wennen. Met de tips in deze blog ga jij goed voorbereid op workation naar Parijs. Waar wacht je nog op? On y va!

1. Oriënteer je online

De wens om op workation te gaan begint vaak met een plan in je hoofd. Start met oriënteren en maak van jouw hersenspinsels een echt plan. Lees blogs over workations, bepaal wat je precies gaat doen en leer Parijs beter kennen (wat zijn de leukste wijken?!). Hoe meer je over een plek leest, hoe meer je bekend raakt met de bestemming. Zo geef je je plannen meer vorm. Op On a Journey kun je alles vinden voor jouw voorbereiding. Ook leuk: volg anderen op Instagram om te zien hoe zij een workation beleven. Volg hashtags zoals #workation, #remote of #locatieonafhankelijk.

2. Vind de accommodatie die bij jou past

Een leuk (en betaalbaar) appartement vinden in Parijs is soms een flinke zoektocht. De stad is duur en populair bij mensen over de hele wereld. Voordat je je treinticket boekt, is het verstandig om eerst je verblijf te regelen. Ga je een paar dagen op workation? Denk dan aan een hotel of AirBnb. Ga je langer dan een week, dan is een eigen appartement fijn. Dit is niet alleen financieel gunstiger, maar ook prettiger, want zo heb je je eigen plek waar je je kunt terugtrekken en eventueel kunt koken. Daarnaast draagt een ‘eigen’ appartement bij aan het gevoel van wonen in Parijs. Binnen enkele dagen voel jij je een echte parisien(ne)!

Hoe vind je nou de best passende accommodatie voor jouw workation? Ik heb de verschillende opties mét alle voordelen voor je op een rijtje gezet.

Hotel

✔️ Fijn voor een kort verblijf
✔️ Een werkplek: je kan of op je hotelkamer werken, of vaak is er een ruimte in het hotel waar dit kan
✔️ Centraal gelegen

AirBnB

✔️ Perfect voor een verblijf van een week
✔️ Vaak betaalbaarder dan een hotel
✔️ Een eigen plek waar je je kunt terugtrekken
✔️ Je bevindt je vaak tussen de Fransen: feeling like a local!
✔️ Optie: je kunt je eigen maaltijden koken als je kiest voor een AirBnb met keuken
✔️ Optie: een privé plek om te werken

Appartement

✔️ Geschikt voor een verblijf van een week of langer
✔️ Meest betaalbare optie voor een langer verblijf
✔️ Een eigen plek waar je je kunt terugtrekken
✔️ Je voelt je een echte parisien(ne)!
✔️ Houd jouw workation betaalbaar en kook af en toe zelf
✔️ Optie: een privé plek om te werken

Droom workation emoji

Solo op workation gaan hoeft niet te betekenen dat je je dagen alleen doorbrengt. Scroll verder voor de beste tips om mensen te ontmoeten op jouw workation in Parijs. Van co-worken tot borrelen in je vrije tijd!

3. Boek de Eurostar op tijd!

Bij Eurostar (sinds oktober 2023, voorheen Thalys) geldt altijd: boek op tijd. Vanaf 4 maanden van tevoren kun je jouw Eurostar-ticket reserveren. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper je ticket. Tip: meld je aan voor de nieuwsbrief, zo blijf je op de hoogte van acties (goedkope tickets!). Heb je nooit eerder met Eurostar/Thalys gereisd? Het is voor een bezoek aan Parijs de beste én snelste manier van reizen. Het is niet alleen duurzaam, maar je stapt ook nog eens middenin de stad uit! Je kunt in Nederland opstappen op Amsterdam Centraal, Schiphol of Rotterdam Centraal. In Parijs stap je uit op Gare du Nord.

4. Maak connecties in Parijs

Solo op workation gaan hoeft niet te betekenen dat je je dagen alleen doorbrengt. Het is natuurlijk fijn als je je makkelijk alleen kunt redden, maar (af en toe) gezelschap vinden de meeste mensen wel fijn. Hoe leg je contact in een grote stad als Parijs? Ik laat het je hieronder zien!

Netwerk events Parijs

Netwerk events


Ontmoet nieuwe mensen buiten je werk om.

APÉROS FRENCHIES
Apéros Frenchies brengt jou op de meest trendy plekken van de stad en helpt jou nieuwe vrienden te maken. Toegang tot events is gratis, maar meld je van tevoren even aan!


MEET UP
Via platform Meet Up ontmoet je gelijkgestemden tijdens de meest diverse activiteiten. Van yoga & brunch tot boekenclubs en van drankjes tot photo walks!

Co-working space workation

Co-working spaces


Ga naar onderstaande werkplekken en ontmoet andere freelancers, ondernemers en zzp’ers.

LE FLOOR
Stylish, minimalistisch en Frans. Bij Koffiebar Le Floor werk je tussen de Fransen onder het genot van een goede cappuccino.


HUBSY
Bij deze hippe co-working spaces (je vindt Hubsy in het 3e, 9e en 10e arrondissement) kun je heel gemakkelijk een paar uurtjes of een dag werken. Hier wordt hard gewerkt, maar er is altijd wel iemand om een connectie mee te maken.

Facebook groepen workation

Netwerk Facebookgroepen


Handig om mee te starten voor je vertrek! Wie is er op hetzelfde moment in Parijs als jij?

NEDERLANDERS IN PARIJS
Leuke FB-groep met allemaal mensen die om uiteenlopende redenen in Parijs wonen en/of hiernaartoe vertrekken.


PARIS | GIRL GONE INTERNATIONAL
Een groep vol vrouwelijke internationals met een liefde voor Parijs. Je vindt er leuke initiatieven zoals oproepjes voor het vinden van nieuwe connecties. Van photowalks tot samen uitgaan en van de stad verkennen tot co-worken!

5. Ga op zoek naar de leukste werkplekken:
van co-working spaces tot cafés

Je hoeft natuurlijk niet gelijk jouw hele workation vast te leggen (of misschien wel als je echt voor een abonnement wilt gaan), maar oriënteren is altijd goed en het halve werk. Parijs is een grote stad en heeft ontzettend veel te bieden. Als je pas gaat kijken op locatie dan kost dit je veel tijd. Eén ding is zeker: Parijs zit vol met leuke werkplekken – van co-working spaces tot cafés en restaurants. Werken in een co-working space zorgt vaak voor productieve werkdagen, maar werken op een andere inspirerende (!) plek bied je vaak veel creativiteit. Je kunt diverse soorten werkplekken combineren op jouw workation, maar kies vooral voor wat goed bij jou en je budget past.

Waar kun je aan denken bij een werkplek?

  • Co-working space
  • Café/restaurant
  • Bibliotheek (gratis!)
  • Hotel
  • Je eigen acccommodatie – of dat nou een appartement, AirBnb of hotel is

Hoe vind je nou de leukste werkplekken? Via Google, Instagram en blogs. Je kunt ook een oproepje plaatsen in een Facebookgroep – wie weet hebben anderen nog leuke tips voor je. Binnenkort vind je op On a Journey ook leuke tips voor werkplekken in Parijs.

6. Check de lekkerste hotspots in jouw arrondissement

Als je je in Frankrijk bevindt wil je natuurlijk wel lekker eten. Parijs heeft overweldigend veel fantastische hotspots en een workation is het perfecte moment om van de gebaande paden te gaan. Lokaal, verborgen of nog niet ontdekt door de massa, ik tip met liefde nieuwe restaurants, bars en andere hotspots off the beaten track. In deze blog vind je 12 onontdekte hotspots in Parijs op het gebied van eten en drinken – speciaal voor insiders zoals jij.

7. Bedenk wat je gaat doen op je workation

Wat is de reden van jouw workation? Waarom wil je op workation? Het is handig als je alvast uit hebt gezocht wat je precies wil gaan doen. Misschien wil je aan bepaalde projecten werken en zoek je hier een fijne inspirerende omgeving voor. Of je werkt altijd thuis en bent toe aan een tijdelijk nieuwe werkplek. Of je maakt graag content en je wil – nadat je na een werkdag (of ochtend) je laptop dichtklapt – eropuit en nieuwe plekken ontdekken. Het is allemaal mogelijk op een workation, want jij vult deze natuurlijk in zoals jij wil!

Daarnaast is het goed om stil te staan bij wat jij nodig hebt. Misschien moet je – net als ik- altijd even wennen aan een nieuwe plek. Ookal ken je de stad of het land nog zo goed, vaak heb je even tijd nodig om te landen. Zorg daarom dat je de eerste dag(en) de vrijheid hebt om dat te doen. Houd hier rekening mee in je agenda 🙂


LET’S DO THIS

Vind de perfecte slaapplek


Afhankelijk van hoe lang je op workation gaat én natuurlijk wat je zelf fijn vindt kies je hieronder de beste optie voor jouw accommodatie in Parijs.

➔ VOOR DE SFEERPROEVER

➔ Voor de wannabe local

➔ Voor de echte parisien(ne)

Boek jouw treinreis


Met Thalys kies je voor duurzaam én snel. Na iets meer dan 3 uur arriveer je op Gare du Nord, middenin Parijs!

maak jouw workation
nu definitief

Leg je eerste contacten


Maak contact met gelijkgestemden in een co-working space of op een gezellige borrel (feestje!). Vooraf al peilen wie er op hetzelfde moment in Parijs is? Check de FB-groepen!

vergeet niet: leuke mensen
vind je overal

YES! Ik wil op workation naar Parijs!

Dat begrijp ik helemaal. Een workation in Parijs is onvergetelijk. Op een workation heb je de tijd om de stad te ervaren zoals een local – zo kun je eindelijk datgene bezoeken wat al eeuwig op je lijstje staat. Wil je na het lezen van deze tips ook op workation naar Parijs? Bereid je nog beter voor met de andere blogs over deze fantastische stad. Heb je vragen? Stel ze in de comments!


Alle tips in deze blog komen voort uit mijn eigen ervaring. Deze blog bevat affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s 🙂 // Omslagfoto: @paris_shuffle | Model: Esmeralda (auteur).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *