Lunchen bij het authentieke Lapsang in Den Haag: een theesalon en wijnbar in één
Lunchen bij het authentieke Lapsang in Den Haag: een theesalon en wijnbar in één

Lunchen bij het authentieke Lapsang in Den Haag: een theesalon en wijnbar in één

Net zoals velen van jullie eet ik graag buiten de deur. Vooral met een lekkere lunch kun je me heel blij maken. Lunchen heeft iets gezelligs en het is ook vaak betaalbaarder dan gelijk een heel uitgebreid diner. Nanneke, een vriendin van mij, is net zo’n liefhebber als ik en samen bezoeken we dan ook graag nieuwe hotspots. Voor mijn verjaardag gaf ze me een lunch cadeau. We besloten naar Lapsang in Den Haag te gaan – een plek die al langer op mijn lijstje stond.

Een theesalon en wijnbar in één

Lapsang is een theesalon (maar je bestelt hier net zo goed een lekkere Mimosa en Espresso Martini, haha) waar je overdag terecht kunt voor ontbijt, lunch en een high tea. In de avond verandert deze leuke plek in een wijnbar waar je niet alleen geniet van lekkere wijnen, maar ook een lekker diner.

De sfeer bij Lapsang is relaxed. Het klassieke interieur doet Frans aan. De vele wijnflessen en de kleine rondje tafeltjes helpen daar natuurlijk hard aan mee. Daarnaast heeft het oude pand waarin Lapsang gevestigd mooie historische details, zoals glas-in-lood, een oude schouw en mooie oude deuren.

De omgeving is niet alleen fijn: Lapsang is ook een plek waar je heerlijk kunt eten. Voor de lunch kun je kiezen uit all-day-breakfast (zoals Griekse yoghurt met granola of avocado toast met spiegelei), sandwiches (zoals (vegan) rendang, spicy tuna melt of hummus met aubergine en tomaat) en salades. Er is ook genoeg keus voor vegetariërs en zelfs voor vegans. Wij kozen voor de vegan rendang en dit was – zonder te overdrijven – echt smullen. Leuke drankjes hebbben ze ook: wij namen de smokey ice tea. En smokey was ie.

In de avond kun je er terecht voor heerlijke wijnen (heb ik me laten vertellen, deze moet ik nog proeven) met bijpassende gerechten. Een aanrader, hoor ik van velen.

Lapsang is niet heel groot, dus het zit al snel vol. Een lunch met twee moet wel lukken, maar mocht je er willen dineren of als je met meer dan twee personen komt, dan is het aan te raden om van tevoren een tafel te reserveren.

Ontdek de rest van het Haagse Hofkwartier

Maak na je lunch of voor je diner een wandeling in de buurt. Je vindt Lapsang in de Oude Molstraat, middenin het oude centrum van Den Haag. De Oude Molstraat is erg gezellig (vol met restaurants en cafe’s), maar ook de Molenstraat (ook veel leuke horeca en ook winkeltjes) en de Prinsestraat (mooie zaken en mooie restaurants) zijn zeker de moeite waard.

Lapsang | @lapsangdenhaag
Theesalon | Wijnbar | Budget: €€
Oude Molstraat 11A, Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *