Beginnen met bloggen
Beginnen met bloggen

Beginnen met bloggen

“A journey of a thousand miles must begin with a single step” – Lao Tzu

Reizen. Het is wat ik het liefste doe. Na meerdere keren een lange tijd in het buitenland te zijn geweest laat het me niet meer los. Het zit altijd in mijn hoofd, ik maak keer op keer nieuwe plannen en eigenlijk wil ik gewoon altijd wel weer weg. 

De cultuur, de prachtige natuur op aarde, de leuke (verschillende!) mensen die je onderweg ontmoet en de vrijheid. Dit maakt reizen een avontuur en iets wat mij intens gelukkig maakt. Het geeft een ontzettende vrijheid om de tijd te hebben (en te nemen!) en om nieuwe bestemmingen te ontdekken. Wanneer ik reis ga ik het liefst op zoek naar de mooiste natuur, de meest bijzondere cultuur, nieuwe interessante mensen ontmoeten (want die zijn overal ;), zoals mijn mama altijd zegt) en loop ik graag de hele dag rond met mijn camera om mijn nek op zoek naar de perfecte foto.

DSC03843

Fotografie is iets bijzonders. Een goed gemaakte foto kan mij erg gelukkig maken. Een foto van een local in Vietnam, breedlachend, waar het geluk van afstraalt. Dat is toch gaaf? Als ik zoiets vastleg ben ik erg blij. Zeker op reis probeer ik er ook echt de tijd voor te nemen. Ik ga vaak lekker zelf even op pad. Het is een vorm van ontspanning en van een heel goed gelukte foto krijg ik gewoon een kick!

Dat ik schrijven leuk vind; daar kwam ik eigenlijk pas echt achter toen ik blogs begon te schrijven tijdens mijn reizen. Mensen in mijn omgeving vonden het leuk om te lezen en moedigden mij aan. In de toekomst wil ik zeker weer lang op reis gaan en daarom dacht ik: het wordt eens tijd voor een eigen plekje internet.

Een combinatie van deze dingen is dit blog. Al een hele tijd loop ik rond met dit idee. Graag wil ik mijn foto’s delen met iedereen die ze wil zien, verhalen schrijven en herinneringen ophalen – ik word er zelf ook weer enthousiast van en de reislust gaat door mijn lijf. Een blog was al heel lang een droom en eindelijk is het moment daar.

M’n eerste berichtje online op mijn eigen blog. Ik kan het bijna niet geloven. Wat is dit een heerlijk gevoel. Ik heb de afgelopen weken hard gewerkt aan de layout en heb me bezig gehouden met schrijven en bedenken wat ik met mijn blog eigenlijk wil. Ik twijfelde wanneer ik m’n blog écht online wilde zetten. Maar moet je niet gewoon ergens beginnen? Ik ga gewoon doen wat ik leuk vind: schrijven, mijn foto’s delen en ervaringen delen met jullie. Wegdromen bij foto’s, verhalen, reizen, inspiratie. Ik ga ervan genieten en ik hoop jullie ook 🙂

Laat je inspireren. En ik kan alleen maar zeggen. Ga. Ga ook op reis. Ervaar een andere cultuur, ga de natuur in en leer jezelf kennen. Het  zal je goed doen 🙂

2 Reacties

  1. Nannette

    Gefeliciteerd Esmeralda! Heel veel schrijfplezier op je blog. Ook verwacht ik de meest mooie foto’s. Natuurlijk gaan we meegenieten als je schrijft over je reizen en belevenissen?? en ik hoop dat je veel lezers en volgers krijgt. Heel veel succes met On a yourney!??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *