Beste van 2021 in foto’s
Beste van 2021 in foto’s

Beste van 2021 in foto’s

Gelukkig nieuwjaar allemaal! 2022 is alweer een week begonnen. Ondanks dat ik blij ben dat het nieuwe jaar is gestart (fijn, een frisse start!) volgt hier nog een kleine terugblik. Omdat ik niet teveel woorden vuil wil maken aan 2021 (iets met 2x mijn baan opzeggen omdat deze me niet blij maakten + mijn geliefde appartement verlaten -> nieuw jaar, nieuwe kansen!) focus ik in deze blog op het positieve: 10 leuke momenten in 2021.

(ik heb stiekem gesmokkeld, want ik heb sommige momenten gecombineerd. Het zijn dus meer thema’s geworden, haha ik kon niet kiezen!)

SCHAATSEN! SNEEUW! Ja, al in het begin van 2021 hadden we de mazzel dat we eindelijk het natuurijs weer eens op konden! Wat een heerlijke dagen heb ik gehad op het ijs. Jaren geleden heb ik nieuwe schaatsen gekocht en ik was vergeten hoe lekker die rijden. Mijn ouders wonen aan het water en dus kunnen we vanaf de steiger zo het ijs op. Dit was genieten! Het ijs was namelijk als een spiegel zo glad, erg mooi. Marloes en ik waagden ook een poging in het centrum van Den Haag. Helaas was het ijs hier wat minder, maar dit zorgde alsnog voor veel lol!

Fast foward naar april. Ondanks de lockdown besloten Laura en ik dat het tijd was om er even op uit te gaan. Even wisselen van omgeving kan al zoveel doen. We boekten een kleine, maar schattige Airbnb in Loosdrecht. We huurden een bootje en hadden die dag ontzettend geluk met het weer. Wat was dat genieten in de zon. Ook op ons miniterrasje voor onze Airbnb genoten we van de zon met wat hapjes en drankjes. Een heerlijk weekend!

Half juni was het weer tijd voor een weekendje weg. Samen met vriendin Isabeau ging ik kamperen in de Brabantse Biesbosch. We huurden een glamping tent. Was fijn voor een keer – lekker bed en niets hoeven meeslepen! We kanoden dwars door de Biesbosch (net een jungle!), dineerden lekker op het terras in het dorpje Made, kookten ook een keertje voor de tent en kletsen gezellig bij het kampvuur. En ohhh het was zo’n heerlijk weer dit weekend. Het was genieten!

In de zomer was het tijd om de grens over te gaan. Ik heb genoten van twee weken vakantie in Frankrijk. Extra speciaal, omdat ik dit keer voor het eerst vakantie vierde in het huis van mijn familie. Het huis is gelegen in de Haute Marne, een mooie rustige provincie in het oosten van Frankrijk. Het was een fijne en rustige vakantie.

Nog zo’n fijne herinnering. Een heerlijke dag met mijn moeder. Ter ere van haar 60e verjaardag nam ik haar mee naar Bouzy, een heel leuk wijncafé op de hoek van de Denneweg. Een plek waar ik graag kom, vooral in de zomer en waar ik al veel vriendinnen mee naartoe heb genomen. Mijn moeder vroeg steeds, wanneer neem je mij eens mee? En dus was afgelopen september het moment daar. Het was een heerlijke zonnige dag. We genoten van wijn en hapjes op het terras en dineerden in de avond bij Zebedeus, een leuk restaurant naast de Grote Kerk.

PARIJS! Yes, het was weer tijd om de Thalys te pakken naar Parijs. Samen met Laura. Lau en ik zijn allebei gek op reizen, op eten, drinken, nouja en wat niet. Onze wensen komen vrijwel altijd overeen en daarom gaan we er graag samen op uit. Dit weekendje in Parijs was er wel echt één voor in de boeken. Het weer: 10. Eten: 10. Locatie Airbnb: 10. Sightseeing: 10. Gezelschap: 10. Wat wil je nog meer?!

Ohhh wat heb ik weer een fijne etentjes gehad dit jaar. Hapjes, drankjes, luxe diners, véél vega. Teveel om op te noemen. En ook teveel foto’s haha. Dus hier zijn er drie, van leuke momenten in eigen stad. Foto 1: wijntjes met Nanneke bij Bouzy. Nanneke en ik hebben elkaar dit jaar leren kennen en wat is het gezellig! Foto 2: Dineren bij The Gyros Club met Anne! Echt een super leuke tent. Goed eten, goede bediening, instagrammable. Gezellige avond gehad. Foto 3: Uit eten met Mihiro bij Restaurant de Hagedis (aanrader! vega!). Heerlijk gegeten daar.

Ok ik kan niet kiezen, dus hier een mix van alles. Hiermee ga ik voorbij de 10 momenten, maar ik wil ze graag toch toevoegen haha. Foto 1: Gezellig lunchen en bijkletsen met Kimberley. Kim is al meer dan 15 jaar een vriendin van mij! Foto 2: een herinnering aan de fijne stranddagen in 2021. Ookal waren het er een stuk minder dan in 2020, toch hebben we heerlijke dagen gehad. En hele mooie zonsondergangen! Foto 3: Mijn verjaardagsdiner (cadeau) bij Le Jardin met Laura. Een mooi (Frans) restaurant dat kookt met groenten als uitgangspunt en met heerlijke wijnen! En nog een leuk detail: je zit tussen de planten 🙂

Eind 2021 zegde ik mijn baan op, voor de tweede keer dat jaar, omdat ik er niet gelukkig van werd. Daarna had ik heel veel zin om er even op uit te gaan. En dus vroeg ik of mijn moeder mee wilde. Het werd een weekendje Zeeland (Burgh Haamstede om precies te zijn)! Het was het gehele weekend bizar mistig, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben ontzettend veel gewandeld en lekker gegeten en gedronken 🙂

Ik sloot het jaar af met het allerleukste cadeau van 2021: FREDDIE! Mijn ouders hebben – na 6 jaar zonder – weer een hond! En wat voor één: een Sint-Bernard! Die gaat dus nog flink wat groeien haha! Afgelopen december mochten we hem ophalen en op moment van schrijven is ie 10 weken. Op dit moment woon ik tijdelijk bij mijn ouders (op zoek naar een huis!) en daarom kan ik nu extra veel genieten van Freddie. En dat doe ik dan ook. Wat is het een schatje. Ik ben al helemaal gek op ‘m!

Dit waren de momenten. Of nouja, die in dit artikel passen. Er waren nog veel meer mooie momenten. Zoals bijvoorbeeld nog meer hele gezellige etentjes met vriendinnen, bezoekjes aan musea en drankjes in de kroeg. Zoals je kunt zien heb ik weer vele herinneringen gemaakt in de horeca en tijdens weekendjes weg, mijn favoriete bezigheden 🙂 En dat ondanks de nog steeds durende pandemie. Ik ben blij dat ik ondanks de beperkingen toch altijd heb gekeken naar leuke dingen die op dat moment wel mogelijk waren. Al terugkijkend moet ik toegeven dat, ookal was 2021 niet het makkelijkste jaar voor mij, er ook in dit jaar hele mooie onvergetelijke momenten hebben plaatsgevonden. Die zal ik koesteren. Nu op naar 2022!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *