Vind-ik-leuk ♥
Vind-ik-leuk ♥

Vind-ik-leuk ♥

Na de lancering begin deze maand was het even stil hier. Ik had meerdere blogs klaarstaan, maar de lockdown duurde toch langer dan ik had gehoopt (met mij meerdere mensen denk ik) en dus wil ik liever nog even wachten met deze content tot er wel weer meer (of gewoon alles?) kan. Vind-ik-leuk-lijstjes was ik sowieso al van plan om te gaan delen, dus vind ik het een goed moment om daar nu gelijk mee te starten. Zeker in deze tijd, maar eigenlijk altijd, lijkt het me goed om de focus te leggen op het positieve. Dit is een plek waar ik je wil inspireren om leuke dingen te doen.

Dus, wat is een vind-ik-leuk-lijstje?

Hierin wil ik dingen delen die leuk zijn. Dingen waar ik blij van word en ik hoop jij ook 🙂 Van die dingen die je in je eigen notities zet in je telefoon. Of wat je opslaat op Instagram. Of gewoon wat ik leuk vind om met je te delen.

Ik ga gewoon beginnen met delen. Natuurlijk weet ik nog niet precies wat er in deze lijstjes (ja meervoud, ik wil dit vaker gaan delen!) gaat komen, maar het thema is: leuk 🙂

En aangezien we nog gedeeltelijk in lockdown zitten volgen er in dit lijstje dingen waar je op dit moment wat aan hebt.

Reisplannen

Reisplannen? JA! Of nouja, niet dat ik een lange reis gepland heb of in gedachten heb, maar nu alles beter lijkt te gaan met corona (ok, we zitten nog in lockdown, maar de versoepelingen zijn in zicht :-)) durf ik toch wel weer te dromen over reizen maken. Heb jij dat ook?

Eén van de bestemmingen die op mijn lijstje staat is de Azoren. Een vulkanische eilandengroep (17 eilanden!) gelegen in de Atlantische Oceaan op Portugees grondgebied. Ik kende deze bestemming al wel van naam, maar door Instagram ben ik me er meer in gaan verdiepen. Als ik naar de foto’s kijk doet het me erg denken aan Nieuw-Zeeland (zie Instagram post hiernaast) en dat is eigenlijk één van de redenen dat ik ernaar toe wil. De natuur lijkt me overweldigend mooi en het voelt nog een beetje onontdekt. Ondanks dat je er in 4 uur naartoe vliegt is er geen massatoerisme, want het is geen plek voor een strandvakantie. Of de Azoren er van gaan komen dit jaar, geen idee. Maar dromen mag altijd toch?

Een andere plek waar ik al een paar jaar droom is Sevilla. Ik wil hier dolgraag eens een paar dagen doorbrengen en yes, dat reisje is geboekt! In mei ga ik samen met Laura 6 dagen naar Sevilla.

Dingen om naar uit te kijken. Is het niet heerlijk dat dat weer een beetje terugkomt? Heb jij al een reisje op de planning staan?

Schaatsen

Schaatsen vind-ik-leuk
Schaatsen vind-ik-leuk

Schaatsen. Dat vind ik zo leuk om te doen! Misschien vooral omdat ik het niet zo vaak doe? Al weken was ik van plan om te gaan schaatsen, maar het kwam er gewoon steeds niet van! Maar: gisteren ben ik gaan schaatsen in Utrecht! Het is op dit moment eigenlijk de enige andere activiteit die je (in de avond) kunt doen.

Naast ‘gewone’ schaatsbanen heb ik nog een leuke tip voor je: Schaatsbaan Rotterdam. Op deze unieke schaatsbaan kun je schaatsen door een tunnel met regenboogverlichting! Staat nog op mijn lijstje om naar toe te gaan 😉

Leuke app ♥

Mohi app vind-ik-leuk

Op dit (nog vrij) nieuwe, Nederlandse platform kun je met andere gebruikers jouw favorieten delen. Je deelt bijvoorbeeld jouw favoriete boeken of je komt een interessante podcast tegen gedeeld door een ander. Daarnaast vind je er ook veel tips over goede content (bijv. artikelen). Wat ik leuk vind is dat het dus echt draait om het uitwisselen van tips waar iedereen wat aan kan hebben 🙂 Verfrissend!

Je kunt de app downloaden in zowel de Apple store als de Google store.

Strand zonsondergang

Langer licht ♥

Het wordt alweer langer licht! Is dat niet heerlijk? We gaan de goede kant op. Richting de lente. Nog 8,5 week en het is lente. Nog 59 dagen 🙂

Ik ben gek op de lente en zomer. Ik merk dat ik dan veel actiever ben en veel meer op pad ga. Veel dingen die ik leuk vind om te doen zijn buiten. Heb jij dat ook?

Schoonheid in de kleine dingen zien: foto’s maken ♥

Het is al vaker gezegd...
Corona heeft het ons nog meer laten zien en ervaren: geluk/schoonheid zit in kleine dingen.

Foto’s maken is voor mij een manier om de schoonheid om ons heen te zien en te laten zien. Als je fotografeert zie je vaak de schoonheid in kleine dingen. Licht wat ergens mooi doorheen schijnt. Een spinnenweb. De mist die tussen de bomen blijft hangen. Dingen waar anderen zomaar voorbij zouden lopen.

Maak je nooit foto’s? Probeer het eens. Je zult merken dat je een dagelijkse wandeling dan opeens heel anders beleefd. Tip van mij 🙂

Fotograferen schoonheid
Bloem - zonsondergang - golden hour

Random Instagram inspiratie ♥

Ik probeer steeds selectiever te zijn in welke accounts ik volg. Die bepalen namelijk wat ik elke dag te zien krijg. Soms volg je sommige accounts al jaren, maar inspireren ze je helemaal niet meer. Ontvolgen is mijn advies 🙂

Hier deel ik twee leuke foto’s en een korte video van willekeurige accounts. Gewoon foto’s die op het eerste gezicht heel simpel lijken, maar je wel net even dat vrolijke gevoel geven. Bekijk vooral de video even. Zo mooi puur. Sluit mooi aan bij mijn vorige vind-ik-leuk hierboven. Binnenkort zal ik specifieke accounts delen die mij inspireren 🙂

Vele uren breng ik op Instagram door. Dagen. Ik houd ervan. Ik haal er mijn inspiratie vandaan. Voor reizen, hotspots, leuke dingen om te doen, natuur, leuke feitjes of selfcare.

Dit was mijn eerste lijstje met vind-ik-leuks. Ik moet nog een beetje mijn weg vinden in hoe ik deze lijstjes wil inrichten, maar dit is een eerste start. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *