Leuke plannen nu de lockdown voorbij is (wat ga ik als eerste doen)
Leuke plannen nu de lockdown voorbij is (wat ga ik als eerste doen)

Leuke plannen nu de lockdown voorbij is (wat ga ik als eerste doen)

Na het horen van het nieuws zonet, dat (bijna) alles weer open mag en we weer veel meer mogelijkheden hebben, bedacht ik me wat ik als eerste wil gaan doen. Nu de lockdown voor het grootste gedeelte voorbij is, is het natuurlijk super fijn dat we er weer lekker op uit kunnen! In deze blog deel ik mijn lijstje met leuke plannen 🙂

Sommige dingen op dit lijstje wil ik al jaren bezoeken of doen (Trompenburg!), maar door de lockdowns is het er gewoon niet van gekomen. Mocht jij nog leuke tips hebben, laat het me weten in de comments!

Uit eten, lunchen, drankjes doen

Bovenaan dit lijstje staat natuurlijk: de horeca!!! Als echte liefhebber van eten en drinken buiten de deur heb ik dit echt heel erg gemist. Ik kan dan ook niet wachten tot ik weer lekker in een restaurant of leuk lunchtentje zit te genieten van een heerlijk glas wijn of verse gemberthee met natuurlijk een smakelijke lunch of nog beter: een diner.

Op mijn lijstje? Sowieso de Grote Markt en Gastropub van Kinsbergen in Den Haag. Dat zijn gezellige plekken voor drankjes. Greens (Den Haag) en PLSTK café (Hoek van Holland) staan op mijn lijstje voor de lunch – als de zon weer gaat schijnen!  

Trompenburg

Trompenburg. Misschien gaat er bij plantenliefhebbers een belletje rinkelen? Trompenburg is: ‘een prachtig aangelegde plantentuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen’ aldus de mensen achter Trompenburg zelf. De tuin is gelegen in Rotterdam. Deze tuin staat al heel lang op mijn to-do lijstje en ondanks dat Rotterdam dichtbij is, is het er nog steeds niet van gekomen om hem te bezoeken! Ik ben zelf echt gek op planten en tuinen. Botanische tuinen zijn dus wel aan mij besteed. Fijn: de museumkaart is hier ook geldig 🙂

Naast deze tuin staat de Hortus in Utrecht ook nog op mijn lijstje.

Sporten

Ja, I know. We hebben alweer een week de mogelijkheid om te sporten, maar het is er nog even niet van gekomen. Ik zou graag deze week weer willen zwemmen en ook yoga wil ik graag weer eens doen.

Dagje naar andere stad

Typisch zoiets wat wel mogelijk was in de lockdown, maar wat je niet deed, want ja het seizoen (koud!) leent zich er niet echt voor om een stad te bekijken als je nergens binnen kunt zitten (horeca) of iets anders kunt bekijken (museum bijv.). Nu dat dus wel weer kan wil ik graag binnenkort een stad bezoeken. Een dagje naar Delft of Rotterdam. Beide steden liggen in de buurt, maar ik kom er niet vaak. Leuk om weer eens te ontdekken. Mocht je nog andere aanraders hebben: laat het me weten in de comments!

Museum bezoeken

Nadat ik eind november besloot om mijn Museumkaart te verlengen moesten de musea helaas twee weken later hun deuren weer sluiten. Gelukkig heb ik in die korte periode toch nog een museum bezocht: het Mauritshuis. Dit museum heb ik vaker bezocht, maar blijft een aanrader! Nu de musea weer geopend zijn wil ik natuurlijk gebruik maken van mijn museumkaart. Vooral het Van Gogh museum staat nog op mijn lijstje om te bezoeken.

Sauna

Een dagje sauna. Ja, daar heb ik nu ook echt wel zin in. Dat is al echt heel lang geleden dat ik dat heb gedaan. Heerlijk even een dag ontspannen in de warmte.  Na zo’n dag voel ik me herboren. Dat ga ik binnenkort eens even plannen 🙂

Uitgaan

Tsja, stappen, dat zou ik wel graag willen. Wanneer zouden we nou ooit weer kunnen stappen? Een echt feestje heb ik al twee jaar niet meer gehad. De laatste was in februari 2020. Zodra het kan wil ik echt heel graag dansen. Jij ook? Laten we hopen dat het heel snel weer kan.

Ik kan niet wachten om de komende weken weer lekker de deur uit te gaan. Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar wat jij op de planning hebt staan. Heb je zelf ook favoriete plekken en kun je niet wachten om deze weer te bezoeken? Deel ze in de comments 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *