Ultiem Buitengeluk: dat wil je! | Review & bucketlist
Ultiem Buitengeluk: dat wil je! | Review & bucketlist

Ultiem Buitengeluk: dat wil je! | Review & bucketlist

Campings, glampings, tiny houses en boshuisjes, ze hebben allemaal iets gemeen: je geniet er van het buitenleven. Wat is er fijner dan lekker voor je tent zitten en helemaal tot rust komen? Of vanuit je accommodatie zo op je sup stappen en genieten van de mooie omgeving? Nu de lente bijna van start gaat (nog maar een paar dagen!) wil jij er vast ook weer lekker op uit. Het kiezen van de juiste bestemming kost vaak nog enige moeite. Hoe vind je nou de ultieme plek voor jouw weekend weg? Marleen Brekelmans & Lotte Jongepier – bekend van Bijzonderplekje.nl en Bijzonderecamping.nl – geven jou alle inspiratie die je nodig hebt voor jouw volgende weekend break. Met het boek Ultiem Buitengeluk bereid jij je voor op kamperen en logeren in de natuur.

Het is een fijn boek waar je op een vrije zaterdag- of zondagmiddag heerlijk in kunt bladeren. Lekker ontspannen inspiratie opdoen en ondertussen wegdromen bij het zien van geweldige bestemmingen.
Ultiem Buitengeluk boek | Foto © Esmeralda Groen

Ultiem buitengeluk: van back-to-basic tot glamping

In Ultiem Buitengeluk vind je 50 unieke adressen in Nederland en België. Van bijzondere campings tot unieke tiny houses en van back-to-basic tot glamping. Wanneer ik door het boek blader is het eerste wat me opvalt natuurlijk de sfeervolle glampingtent op de voorkant en de fijne vormgeving in de rest van het boek. De mooie foto’s zorgen ervoor dat ik niets liever wil dan al deze mooie plekken bezoeken. Mijn wensenlijstje wordt langer en langer 😉

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken die je meevoeren van Noord- naar Zuid-Nederland. Ook worden er een aantal spectaculaire plekken in België getipt. Bij elke locatie vind je informatie over de plek zelf en de faciliteiten, maar er worden ook leuke tips gegeven voor wat je kunt doen in de omgeving. Dat vind ik een leuke toevoeging! Daarnaast maken ze in het boek gebruik van 7 verschillende iconen die aangeven wat voor speciale mogelijkheden de locatie biedt. Zo zie je direct of er een plek is om te zwemmen, of je een vuurtje kunt maken en of je je hond mee mag nemen. De gegeven informatie geeft een mooi compleet beeld van de accommodatie.

Het enige wat ik mis is een prijsindicatie, zodat je een beetje weet wat je kunt verwachten (dit heb ik bij mijn favorieten hieronder er wel bij gezet :)) en de Instagramhandle van de locatie. Er staat wel een website bij, maar als ik geïnteresseerd ben en op zoek ben naar meer informatie, dan bekijk ik graag een Instagram-account. Je krijgt dan vaak een goede eerste indruk van een plek. Tip voor een volgende boek 🙂

Ben je dol op kamperen en/of logeren in de natuur? Dan is dit boek echt iets voor jou. Zelf heb ik na het lezen van dit boek aardig wat favorieten opgeslagen. Ik deel graag 3 van mijn favorieten.

Ultiem Buitengeluk boek | Foto © Esmeralda Groen

Op mijn lijstje

Ultiem Buitengeluk boek | Foto © Esmeralda Groen - Hartje Groen
Ultiem Buitengeluk boek | Foto © Esmeralda Groen
Ultiem Buitengeluk boek | Foto © Esmeralda Groen - Hartje Groen - Oetdoor

Charme Camping
Hartje Groen

BRABANT | KAMPEREN

Uitgeroepen tot één van de acht ‘ANWB- charme campings’ van Noord-Brabant en gelegen aan natuurgebied de Maashorst. Hartje Groen lijkt me een heerlijke plek om te ontspannen. Je verblijft er middenin de natuur. Kamperen is me met de paplepel ingegoten – ik houd ervan. Lekker voor je tent zitten en genieten van je omgeving. Heb je geen tent of wil je liever iets meer luxe? Huur één van de blokhutten of tiny houses. Cabin ANNA (de mooiste cabin ever) staat heel hoog op mijn lijstje. Wat een droom van een accommodatie!

@campinghartjegroen_deboshut
Vanaf €83,00 (weekend)

Little Canvas Escape

AMELAND | GLAMPING

Stijlvol overnachten in de natuur. Het kan bij Little Canvas Escape. Ik houd zeker van back-to-basic (zoals backpacken en kamperen), maar enige luxe is toch ook wel fijn. In de duinen, vlakbij zee, logeer je in een glampingtent en geniet je van de rust en ruimte. Geboren aan zee ben ik een groot liefhebber, maar dat eilandgevoel, dat blijft toch ook wel echt iets speciaals. Ameland staat al lange tijd op mijn lijstje en Little Canvas Escape lijkt me dé perfecte uitvalsbasis om Ameland te ontdekken (ik wil wadlopen!).


@littlecanvasescape
Vanaf €325,00 (weekend)

Oetdoor

ACHTERHOEK | OUTDOOR

Suppen en kanoën in Gelderland. Alleen daarom wil ik al naar Oetdoor. Gelderland vind ik een prachtige provincie waar ik graag nog meer van wil zien. Oetdoor is dé plek om er even helemaal uit te zijn. Hier geniet je van het buitenleven. Ik zie mezelf al een ochtendduik nemen in het zwemmeer, ontspannen in de sauna of lekker genieten óp het water – op de sup of in de kano. Op deze unieke locatie kun je zowel kamperen als glampen in Scandinavische sferen. Een uniek en laagdrempelige ervaring. Dat is wat Oetdoor je beloofd.

@oetdoor
Vanaf €65,20 (weekend)

De warme dagen komen eraan 🙂

Tijd om jouw tripjes te boeken en lekker een weekend in de natuur te spenderen. Een weekend weg laat je even ontsnappen van alle drukte thuis en het mooie weer wat eraan komt geeft je zoveel mogelijkheden. Tijd om wat leuke dingen op de agenda te zetten. Zelf kan ik echt niet wachten op die heerlijke warme lente- en zomerdagen. Van die dagen dat er geen wind staat, van dat rustige weer. Het ultieme buitengeluk 🙂

Met Ultiem Buitengeluk in je handen kun jij je perfect voorbereiden op jouw volgende trip.


Deze review is geschreven naar aanleiding van het ontvangen van het boek Ultiem Buitengeluk opgestuurd door Kosmos Uitgevers. De tekst in deze blog is volledig door mijzelf geschreven en betreft mijn eigen mening en ervaring(en). Daarnaast bevat deze blog affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s 🙂 Heb je vragen naar aanleiding van deze blog dan kun je mij mailen of je kunt een comment achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *