Overweldigend mooi: een bezoek aan Sagrada Familia in Barcelona is een aanrader
Overweldigend mooi: een bezoek aan Sagrada Familia in Barcelona is een aanrader

Overweldigend mooi: een bezoek aan Sagrada Familia in Barcelona is een aanrader

Indrukwekkend, overweldigend mooi en het bekendste bouwwerk van Barcelona. Misschien wel van heel Spanje. De Sagrada Familia. Een bezienswaardigheid van binnen en buiten. Dit meesterwerk van Antoni Gaudí mag je gewoon niet overslaan.

Een bezoek aan Sagrada Familia, gelegen in de mooie 19-eeuwse wijk l´Eixample, is onvergetelijk. Trek er zeker een aantal uur voor uit, want de kathedraal is gigantisch en er is heel veel te zien. Extra bijzonder: als je nu gaat zul je zien dat de kathedraal bijna klaar is, want de huidige officiële opleveringsdatum is in 2026.

In deze blog vertel ik je alles over een bezoek aan de Sagrada Familia in Barcelona.

Hier moet je naar binnen

Misschien vind je de tickets in eerste instantie wat aan de prijs of vraag je je af of de binnenkant echt de moeite waard is? Nou ik kan je vertellen, het is het zó waard. Het was zelfs nog mooier dan ik dacht dat het zou zijn. Sommige mensen bekijken de kathedraal alleen vanaf de buitenkant, maar oh wat mis je dan wat. Een bezoek is echt een aanrader.

Voor je bezoek

Je bent niet de enige die de Sagrada Familia van binnen wil bekijken. Boek van tevoren je ticket. Dit scheelt je echt heel veel tijd in de wachtrij. Zelfs met een ticket moet je even in de rij staan. Je kunt je tickets online kopen, gewoon op de website van Sagrada Familia. Er zijn verschillende tickets te koop. Je kunt alleen de kathedraal bezoeken, maar ook de kathedraal en torens (combi-ticket) of je kunt kiezen voor een rondleiding met gids.

Bezoek

Bereikbaarheid

Je kunt vanuit de stad makkelijk lopen naar de kathedraal. Vanuit Barri Gòtic (het gotische kwartier) doe je er zo’n 40 minuten over. Loop via de Passeig de Gràcia (de duurste straat van heel Spanje) en spot hier naast chique winkels enkele van de mooiste modernistische gebouwen zoals Casa Milà en Casa Batlló – andere bijzondere meesterwerken van Gaudí. Geen zin om te lopen of is het minder goed weer? Neem dan metrolijn 2 of 5 en stap uit bij halte ‘Sagrada Familia’. De kathedraal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Helaas zijn de torens dit niet.

Audiotour

Gedurende je bezoek kun je luisteren naar een gratis audiotour (app op je telefoon). Deze audiotour geeft je veel informatie over het design, alle details en eigenlijk over alles wat je van binnen en buiten ziet.

Niet vergeten:

Je telefoonoortjes. Deze heb je nodig voor de audiotour.

Je telefoon. Naast dat je deze nodig hebt voor de audiotour, wil je alle pracht om je heen zeker vastleggen.

Zorg ervoor dat je passende kleding draagt. Geen crop tops, blote ruggen of doorschijnende kleding.

Tip: Ondanks dat je vooraf een ticket en tijdslot boekt is het alsnog erg druk. De grootste drukte vermijd je door de kathedraal in de ochtend te bezoeken.

Sagrada Familia Spanje

144 jaar bouwen

In 1882 begon de bouw van dit unieke bouwwerk en naar verwachting zal de laatste hand worden gelegd in 2026. In 2026 is het exact 100 jaar geleden dat Antoni Gaudí overleed. Vele jaren was de bouw afhankelijk van het aantal giften dat gegeven werd door bezoekers. Sinds de jaren 80 betaal je entreegeld en sindsdien gaat de bouw dus een stukje sneller 😉

Ondanks dat de bouw van de kathedraal nog niet voltooid is, is hier tijdens een bezoek niet veel van te merken: zowel de binnen- als buitenkant zijn prachtig. Binnen lijkt het op het oog compleet af te zijn. Aan de buitenkant wordt er nog hard gewerkt aan verschillende torens. Leuk om even te blijven kijken naar deze werkzaamheden.

Weekend Spanje

Tip: voor het allermooiste uitzicht én hele Instagrammable foto’s ga je naar Terraza del Sercotel Rosellón. Vanaf deze rooftopbar heb je een panoramisch uitzicht op Sagrada Familia en de rest van Barcelona. Je dient vooraf een tafel te reserveren. Doe dit ruim van tevoren, want deze plek is populair!

Na het lezen van deze blog kun je waarschijnlijk niet wachten met het ontdekken van de rest van Barcelona. Bereid je nog beter voor op je weekend in deze geweldige stad en lees mijn andere blogs met tips. Have fun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *