Unieke hotspot in Leiden: Paco Ciao is een ervaring die je niet snel meer vergeet
Unieke hotspot in Leiden: Paco Ciao is een ervaring die je niet snel meer vergeet

Unieke hotspot in Leiden: Paco Ciao is een ervaring die je niet snel meer vergeet

Dit is nou echt zo’n plek die je aan anderen doorverteld (zie wat ik doe ;-)) of waar je nog vaak aan terugdenkt. Ik verzeker je, als je Paco Ciao eens hebt bezocht, dan vergeet je dat niet snel. Deze hotspot in Leiden is uniek. Een werkelijk prachtige locatie.

Ik houd van plekken waarover is nagedacht. Concepten. Bijzondere locaties. En natuurlijk moeten ze lekker eten serveren én het personeel moet er zin in hebben. Paco Ciao is zo’n plek. Hier klopt alles.

Instagrammable

Het interieur is alleen al een beleving. Scroll maar door deze blog en je zal het beamen. En dan heb ik de helft nog niet eens vastgelegd (moet dus sowieso terug, alleen daarom al ;-)). Paco Ciao is een bijzondere locatie vol met verrassingen. En die verrassingen beginnen al direct nadat je de drempel bent over gestapt. Wat dat is houd ik nog even geheim – wel zo leuk om zelf te ervaren! De entree laat je in ieder geval twijfelen of je wel goed zit 😉

Eenmaal binnen wachten er verschillende ruimtes ingericht in diverse stijlen die naadloos in elkaar overlopen. Van boho chic tot art deco en van boeken aan de muur tot een jungle van planten. Vooral de grote serre in Renaissance stijl is adembenemend mooi en geeft een bepaalde elegantie aan het geheel. Ook hier komt de boho stijl terug in de vorm van sfeervolle hanglampen, een slinger met kleine lampjes en ja, zelfs parasols. Je waant je hier gewoon op vakantie! Van dit soort concepten raak ik echt in mijn nopjes. Het maakt een hotspot bijzonder en een lunch of diner een echte beleving.

In al deze verschillende ruimtes kun je plaatsnemen voor ontbijt, lunch, diner of om lekker te borrelen. Van hoge tafels tot lage zitjes met rotan tafeltjes: bij Paco Ciao is er veel keus. Het leuke is dat elke ruimte ook een andere beleving heeft. Naast de vele boho accenten vind je er ook genoeg authentieke en originele elementen zoals de hoge plafonds met ornamenten en de statige trap in de hal van het pand. De buitenkant is trouwens ook niet onaardig: Paco Ciao is gevestigd in een gigantisch monumentaal pand in neo-Frans Rennaissance stijl.

Van roze pannenkoeken met suikerspin tot panang curries

Bij het zien van de inrichting van Paco Ciao zijn velen van ons gelijk verliefd, máár lekker eten willen we natuurlijk ook. Ik kan je verzekeren: ook dat zit goed. Breakfast bowls (ze hebben een all-day-breakfast menu!), burrata, pita falafel en Okonomiyaki: bij Paco Ciao geniet je van gerechten uit alle hoeken van de wereld. Bestel er een heerlijke cocktail of mocktail bij en je waant je ergens ver weg.

Naast eten en drinken kun je hier ook prima werken. Door de verschillende ruimtes en hoekjes is er altijd wel een plekje waar je rustig kan zitten. In het weekend is dit wel anders: wij gingen langs op de bonnefooi en hadden mazzel met een tafeltje, maar mocht je echt naar Leiden komen speciaal voor Paco Ciao, dan raad ik je wel aan om te reserveren. Deze hotspot is – niet zo heel gek – nogal populair.

Ik vind dit écht een ontzettend leuke plek om te lunchen. Het eten was heerlijk. De drankjes om te genieten en dan die omgeving…ik moet snel terug!

Paco Ciao ligt in het centrum van Leiden, niet ver van het station. Je kunt er de hele dag terecht. Rustig ontbijten? Uitgebreid lunchen? Borrelen met lekkere hapjes? Lekker lang tafelen? Het kan allemaal bij Paco Ciao. Vergeet na je lunch of diner niet even rond te kijken in het hele pand. Boven is nog veel meer leuks te ontdekken. Oh en ga ook even naar het toilet 😉 Gezellig samen met een vriendin haha.

Paco Ciao | @pacociao.nl
Ontbijt | Lunch | Diner | Budget: €€
Stationsweg 25, Leiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *