Villa Augustus: origineel en biologisch lunchen, dineren, winkelen en slapen
Villa Augustus: origineel en biologisch lunchen, dineren, winkelen en slapen

Villa Augustus: origineel en biologisch lunchen, dineren, winkelen en slapen

Ontdek je graag unieke plekken in eigen land? Houd je van hotspots waar aandacht is voor duurzaamheid? Heb je zin in een bijzonder(e) lunch of diner? Ga dan eens een dag naar Villa Augustus, een duurzame hotspot gelegen aan de rand van centrum Dordrecht. Villa Augustus is een restaurant, hotel en winkel in één met buiten een moestuin vol met heerlijke seizoensgroenten. Op deze plek staat alles in het teken van mooie duurzame producten.

Direct nadat je je voet over de drempel zet van Villa Augustus sta je middenin een walhalla van eten, drinken, boeken, vazen, koffiekopjes en bijzondere cadeaus. De markt, aldus Villa Augustus. Aan de andere kant van de winkel vind je het restaurant – een grote ruimte met verschillende zitgedeeltes met in het midden een open keuken. De schoolstoelen, het betonnen plafond en de overige gebruikte materialen, zoals hout en metaal, geven de ruimte een industrieel karakter. Bij Villa Augustus is ‘groen’ het thema en dit vind je niet alleen terug op het menu, maar ook in het interieur. Groene muren, veel planten en bloemen – zelfs in de vorm van prints op de tafelbladen 😊

De chefs van Villa Augustus koken zoveel mogelijk met biologische producten. De meeste ingrediënten komen uit eigen tuin of van boerderij Landzicht. Daarnaast komt het vlees van biologische slagerij de Groene weg en de MSC gecertificeerde vis van Zeevishandel Schmidt. Na de oogst komen de producten direct bij de chefs terecht. Wat er op het menu staat hangt af van het seizoen – wat er op dat moment te verkrijgen is.

Bij Villa Augustus kun je terecht van ‘s ochtends tot ‘s avonds, zeven dagen in de week. Op het menu vind je vele vegetarische, veganistische en ook glutenvrije gerechten. Enkele gerechten met vlees of vis kunnen ook vegetarisch worden bereid.

Ik kan je de gegrilde perzik met burrata, olijfolie en basilicum (in mijn geval was het munt; afhankelijk van wat er op dat moment beschikbaar is in de tuin) als lunch van harte aanbevelen. Ik vond het heerlijk!

Tuin

Rondom het restaurant en het hotel bevindt zich een tuin. De tuin is ruim 1,5 hectare met onder andere een moestuin, boomgaard, Italiaanse tuin en een bosje. De tuin is de inspiratiebron voor de vele lekkere gerechten die dagelijks de keuken van Villa Augustus uitkomen. Je mag zelf ook een kijkje nemen in de tuin: je vindt er vele mooie bloemen en planten. In de lente en zomer kun je ook heerlijk eten buiten eten op het terras.

Winkel

Zodra je Villa Augustus binnenstapt is het eerste wat je ziet de winkel – of zoals ze het zelf noemen: de markt. Je kunt hier van alles kopen. Van eten en drinken (je vindt er een bakkertje, groenteman en zelfs een traiteur!) tot boeken en leuke cadeaus. Alles met een duurzaam thema. Bijna alles wat in Villa augustus gemaakt of geteeld wordt vind je in deze winkel.

Hotel

Naast het restaurant, de moestuin en de winkel vind je bij Villa Augustus óók nog een hotel. Het hotel is gevestigd in een authentiek historisch pand: in de voormalige watertoren van Dordrecht. In het hotel vind je 45 kamers (20 in de Watertoren, 17 tuinkamers en 8 drijvende kamers). Vanuit bijna iedere kamer heb je een geweldig uitzicht. Je boekt een kamer vanaf 125 euro.

Op een rijtje

Villa Augustus | Villa Augustus
Oranjelaan 7, Dordrecht
Biologisch | Hotel, restaurant, moestuin, winkel | Budget: €€
Honden zijn toegestaan in het restaurant, de moestuin en de winkel. Niet in het hotel.

Aanrader?

Eten bij Villa Augustus is wat mij betreft zeker een aanrader. Het eten was zeer smakelijk, de bediening vriendelijk en de omgeving zeer inspirerend. Ik denk dat deze plek nog mooier en leuker is in de lente of zomer, dus volgend jaar ga ik graag nog eens terug.

Leuke tip ➔

Wil je er een complete dag of misschien wel een heel weekend weg van maken? Combineer je lunch en/of diner met een bezoek aan de historische binnenstad van Dordrecht of ‘verdwaal’ in de Nederlandse jungle: de Dordtse Biesbosch – die ligt om de hoek! Eerder schreef ik over mijn weekend in de Biesbosch. Lees verder voor mijn tips in Dordrecht.

Dordrecht

De historische binnenstad ligt op zo’n twintig minuten lopen van Villa Augustus. Een mooie stad om na de lunch of voor het diner te bezoeken. Dordrecht is gezellig en heeft vele leuke hotspots: van mooie winkels tot hippe horeca. Hieronder deel ik graag een aantal leuke tips met je.

♥ Bluebirds in the Backyard
Restaurant (ontbijt/lunch/borrel) & concept store | Plantbased | Budget: €
Wijnstraat 153, Dordrecht

♥ Het Magazijn
Restaurant (ontbijt/lunch/diner/borrel) & concept store | Internationaal | Budget: €
Voorstraat 180, Dordrecht

♥ Rockin’ Items
Kleding | Scandinavische merken | Budget: €€
Voorstraat 123, Dordrecht

Zin in een stadswandeling? Loop vooral even door de Hofstraat; heel mooi straatje met schitterende gevels. Ook de Kleine Spuistraat en het uitzicht vanaf het Scheffersplein over het water is zeker de moeite waard. Ook moet je zeker een kijkje nemen bij de haven, bijvoorbeeld vanaf de Nieuwbrug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *