NZ Here I come!
NZ Here I come!

NZ Here I come!

*Inmiddels ben ik 1,5 week onderweg. Ik loop dus iets achter op schema maar zal jullie vanaf nu beter op de hoogte houden.

5 februari. De wekker gaat erg vroeg. Een lange reis gaat beginnen. Zowel de vlucht als de lengte van mijn verblijf 😉
Het ene moment denk ik; wat is dit gaaf! Het andere moment gaat er door mijn hoofd; waarom wil ik dit ookalweer? Natuurlijk komen er zenuwen naar boven. Net voor vertrek lijkt het me vreselijk om iedereen zolang te moeten missen. We arriveren vroeg op Schiphol en samen met mijn ouders drink ik nog even koffie.

En dan, dan is het toch echt tijd om afscheid te nemen. Zodra ik door de douane ben ben ik weer relaxed 🙂 nieuwe avonturen here I come!

De eerste vlucht gaat van Amsterdam naar Singapore. Singapore Airlines is echt een aanrader. Een prima vlucht met goede service van het personeel. We kregen zelfs een menukaart, haha chique 😉 en verder genoeg beenruimte. Niet geslapen, maar wat films gekeken. Het was een ontzettend lange reis en het is wat vreemd, want de eerste vlucht was al 12 uur en dat is al ontzettend lang!

Mijn overstap in Singapore was drie uur lang. Genoeg om even mijn benen te strekken en even op een bankje te liggen. Nu begrijp ik waarom sommige mensen op het vliegveld uitgeput op een bank gaan liggen, want ja na al het geregel en toch wat stress was ik echt vermoeid! Mijn tweede vlucht was met Air New Zealand en deze was ook prima!

Na 25 uur reizen kom ik eindelijk aan in Auckland. Erg moe, maar ik ben er nog niet. Even wachten op mijn backpack. Nog even schiet het door mijn hoofd: mijn backpack is toch niet achtergebleven in Singapore?

Even later stap ik op de Skybus en kom ik een half uur later aan in het centrum van Auckland. De plaatselijke tijd is op dat moment 2 uur ‘s nachts. Het moment dat ik uitstap zie ik dit nog niet als vervelend, maar het is wel even naar als ik eerst de verkeerde kant oploop en me dan realiseer dat ik de enige op straat ben, samen met de daklozen.

De toegang naar het hostel gaat met een code en ik ga een soort oud pakhuis in. ‘s Nachts voelt dit als een beetje een rare toegang. Ik kom boven en vind een envelop met mijn sleutel. Ik kies een bed uit in de dorm (er slapen 9 anderen) en ga liggen. Het voelt wel even gek om nu in een stad te zijn terwijl ik nog niets in daglicht heb gezien.

Auckland
Na een korte nacht krijg ik een appje van Rosalie. Even later loop ik naar de ‘common room’ (gemeenschappelijke ruimte) en kom ik Rosalie tegen met nog een meisje, Nina. Ze zaten bij elkaar in het vliegtuig. Na samen wat kletsen raken we ook in gesprek met Niels. Een gezellige sociale Brabander die al veel van Australië en Nieuw-Zeeland gezien heeft.

Na het kletsen besluiten we samen te gaan lunchen. We hebben heerlijk gegeten en het was gelijk erg gezellig. Dat is zo leuk aan reizen. Je ontmoet steeds nieuwe mensen en het kan zo makkelijk gaan. Makkelijk ging het zeker. Op dit moment reis ik nog steeds met Rosalie.

Na wat rusten verken ik de stad samen met Nina! We wandelen naar de haven en lopen met een heerlijk ijsje over de boulevard. Het was op dat moment heerlijk zonnig. Auckland is best een fijne stad, maar niet hetgeen waarvoor je naar Nieuw-Zeeland gaat. De stad heeft leuke contrasten door de hoge gebouwen, maar ook historische panden.

Het backpacken gaat hier wat anders dan ik in Azië gewend ben. Voor een backpacker is Nieuw-Zeeland een duur land en dus proberen we de kosten laag te houden. Gingen we in de middag nog lunchen, in de avond wordt er gewoon gekookt. Samen met Nina en Rosalie eet ik pasta. De studentenvariant, maar wel verse pasta 😉

Niet veel later krijg ik een appje van Agnes, een collega van mijn vader. Of ik verblijf in Attic Backpackers. Agnes blijkt in de keuken te zitten! Super toevallig. We drinken gezellig een biertje.

Mount Eden
De volgende dag hebben we al een leuk (Nederlands) groepje gevormd. Samen met Rosalie, Nina, Agnes en Niels gaan we naar Mount Eden. We nemen perongeluk de meest lange busrit in Auckland en doen er bijna een uur over! Beginnersfoutje!
Mount Eden is eigenlijk meer een heuvel, maar met een erg mooi uitzicht over Auckland. Ik heb last van een jet lag en ga even op bed liggen terwijl er ondertussen door de rest gekookt wordt, service! We eten gezellig samen.

Rangitoto
De volgende dag ga ik met Rosalie en Conner naar een eiland vlakbij Auckland. We nemen de ferry vanuit de haven in Auckland. Het weer valt tegen en zodra we voet aan wal zetten begint het te gieten. Ik ben zo blij met je regenjas mam 😉
Rangitoto is een vulkanisch eiland. Het is er ontzettend groen (komt natuurlijk door die vele regen) en dit steekt af tegen de zwarte vulkanische grond. We beginnen aan hike naar de top. Mijn regenjas houdt mij en mijn camera droog. Op Rangitoto vind je verder niets dan natuur. Dit is waarom je naar Nieuw-Zeeland komt; snel weg uit de stad dus!

28 Reacties

 1. Mama

  Hé lieve schat, eindelijk een blog. Net als voorheen vind ik het leuk al je verhalen te lezen en aan je schrijftalent is niets veranderd, dus ik kijk nu al uit naar je volgende blog want deze vond ik een beetje kort;) dikke kus

  1. onajourney

   Hee mam, dankjewel voor je lieve berichtje! Het is leuk om over mijn avonturen te schrijven. De volgende komt er straks aan en is een stuk langer 🙂 Sorry voor dit late berichtje. Ging een beetje lastig met inloggen 😉

 2. Pien

  Dag lieve Es,
  Fijn dat het goed gaat met je. Aan de mooie foto’s en je uitvoerig en leuk geschreven reisverslag kan ik zien en lezen dat je het naar je zin hebt. Ga
  door met het genieten van je lang gekoesterde wens. Veel liefs van mij en natuurlijk van Oom Kai.

  1. onajourney

   Hoi Miranda,
   Sorry voor de late reactie, maar dankjewel voor je berichtje! Erg leuk om weer zoveel mensen te ontmoeten. Ik ben inmiddels al 5 weken onderweg dus de tijd gaat aardig snel! Hoop dat het goed gaat met jou. Liefs, Esmeralda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *