Foto journal – Easy Riders Vietnam
Foto journal – Easy Riders Vietnam

Foto journal – Easy Riders Vietnam

De Easy Riders was één van de meest leuke avonturen gedurende onze tijd in Vietnam. Easyriders zijn locals met motoren die tours organiseren. Ze hebben hun eigen ‘bedrijfje’ opgezet. Je kiest een bepaalde route en doet die zittend achterop de motor. Je kunt zelf kiezen hoe lang je gaat. Je kunt één dagje achterop de motor, maar een rit compleet met overnachting in een klein dorpje maakt het natuurlijk nog wel even wat leuker. En het is ook gewoon heel gezellig met de locals. Je leeft eigenlijk even samen! 

Een journal met mijn mooiste foto’s van de Easy Riders. Laat je meevoeren in ons Easy Rider avontuur. Droom weg bij het zien van de foto’s en zorg dat je deze, voor mij, onvergetelijke ervaring niet mist wanneer je reist door Vietnam!

Kleurrijk uitzicht over Dalat. Een verrassend stadje gelegen in de Highlands van Vietnam. Van een afstand ziet Dalat eruit als een plaats in de bergen van Zwitserland, maar wanneer je door de straten loopt zie je om je heen niets anders dan de opvallende puntige Vietnamese hoeden die bijna elke local draagt. Een fijne lokale markt is opgezet dwars door het centrum. Het weer in Dalat is wat anders dan je gewend bent. Wisselvallig, koud en regenachtig. In Dalat kun je verschillende activiteiten doen waaronder Canyoning en natuurlijk stap je hier achterop de motor bij de Easy Riders! Dalat was zeer verrassend!
Kleurrijk uitzicht over Dalat. Een verrassend stadje gelegen in de Highlands van Vietnam. Van een afstand ziet Dalat eruit als een plaats in de bergen van Zwitserland, maar wanneer je door de straten loopt zie je om je heen niets anders dan de opvallende puntige Vietnamese hoeden die bijna elke local draagt. Een fijne lokale markt is opgezet dwars door het centrum. Het weer in Dalat is wat anders dan je gewend bent. Wisselvallig, koud(er) en regenachtig. In Dalat kun je verschillende activiteiten doen waaronder Canyoning en natuurlijk stap je hier achterop de motor bij de Easy Riders! Dalat was zeer verrassend!
Ready to go! Samen met de Easyriders vertrekken we vanuit Dalat richting Nha Trang. Deze afstand kun je normaal in een dag afleggen. Wij hebben er drie dagen over gedaan om het Vietnamese platteland te verkennen en het echte Vietnam te zien. We hebben meerdere dorpjes en plaatsjes aangedaan en hebben veel lokale dingen bezocht. De trip was werkelijk fantastisch! Alle drie de dagen hebben we heel veel plezier gehad met Hung, Djuong en Phuoc.
Ready to go! Samen met de Easyriders vertrekken we vanuit Dalat richting Nha Trang. Deze afstand kun je normaal in een dag afleggen. Wij hebben er drie dagen over gedaan om het Vietnamese platteland te verkennen en het echte Vietnam te zien. We hebben meerdere dorpjes en plaatsjes aangedaan en hebben veel lokale dingen bezocht.
De trip was werkelijk fantastisch! Alle drie de dagen hebben we heel veel plezier gehad met Hung, Djuong en
Phuoc.
DSC09721
Je komt allerlei locals tegen onderweg. Iedereen kijkt je na en veel mensen zwaaien! De mensen zijn erg nieuwsgierig, heel leuk 🙂 Soms raken we aan de praat met mensen. Ook zijn er mensen waar zelfs onze Vietnamese vrienden niet mee kunnen communiceren: sommige mensen op het platteland spreken geen Vietnamees, maar alleen een lokaal taalje. Op deze foto zijn nogal veel locals bezig op een klein stukje grond haha. Zo gaat dat in Azië 😉
Onderweg stoppen we gelukikig regelmatig om de prachtige omgeving beter te kunnen bekijken. En om natuurlijk mooie foto's te kunnen maken. Ik doe dat in ieder geval. Gelukkig snappen de Easy Riders dit en wijzen ze mij op al het moois wat er voorbij komt. Duong spreekt aardig Engels en kan mij onderweg veel vertellen over de omgeving. Hier zie je mij met Duong op de motor nabij Dalat, Highlands Vietnam
Onderweg stoppen we gelukkig regelmatig om de prachtige omgeving beter te kunnen bekijken. En om natuurlijk mooie foto’s te kunnen maken. Ik doe dat in ieder geval. Gelukkig snappen de Easy Riders dit en wijzen ze mij op al het moois wat er voorbij komt. Duong spreekt aardig Engels en kan mij onderweg veel vertellen over de omgeving. Hier zie je mij met Duong op de motor nabij Dalat, Highlands Vietnam
Eén van de 'dorpjes' (een aantal huizen bij elkaar) die we bezoeken. Dit dorpje is redelijk ver van de bewoonde wereld. De mensen spreken er geen Vietnamees, maar alleen een lokale taal. Hung, één van onze Easy Riders spreekt meerdere talen en probeert een gedeelte te vertalen. Ook hij kan niet alles volgen. Interessant om te zien hoe deze mensen leven.
Eén van de ‘dorpjes’ (een aantal huizen bij elkaar) die we bezoeken. Dit dorpje is redelijk ver van de bewoonde wereld. De mensen spreken er geen Vietnamees, maar alleen een lokale taal. Hung, één van onze Easy Riders spreekt meerdere talen en probeert een gedeelte te vertalen. Ook hij kan niet alles volgen. Interessant om te zien hoe deze mensen leven.
Rijdend langs de meest kleurrijke landschappen en vergezichten komen we laat in de avond aan bij het Lak meer. Langs het meer ligt het kleine dorpje Buon von Hua. In dit afgelegen gebied leeft de M’nong stam in traditionele longhouses op palen.
Rijdend langs de meest kleurrijke landschappen en vergezichten komen we laat in de avond aan bij het Lak meer. Langs het meer ligt het kleine dorpje Buon von Hua. In dit afgelegen gebied leeft de M’nong stam in traditionele longhouses op palen.
Vroege ochtendzon in Buon van Hoa, een heel klein dorpje gelegen in de Dak Lak provincie. Met mijn camera verken ik het dorp. Ik ben de enige toerist in de verre omtrek. Heel leuk om te zien hoe de locals hun dag beginnen. Vietnamezen staan, net als vele andere Aziaten vroeg op.
Vroeg in de ochtend word ik wakker in een traditioneel longhouse. Eenmaal buiten is dit één van de eerste foto’s die ik maak. Vroege ochtendzon in Buon van Hoa. Met mijn camera verken ik het dorp. Ik ben de enige toerist in de verre omtrek. Maar ik ben niet alleen. Alle locals zijn allang hun dag begonnen en zijn erg druk met hun dagelijkse taken. Genietend van dit lokale tafereel maak ik een korte wandeling. Ik geniet ervan om te zien hoe andere mensen leven, hoe hun cultuur is, wat ze belangrijk vinden en waarom ze op een bepaalde manier leven. En dit vastleggen met mijn camera vind ik nog veel leuker 🙂
Een vrouw vertrekt vanuit Buon van Hoa met haar mand op haar rug. Waarschijnlijk gaat ze ergens werken op het land. Met haar typisch Vietnamese hoed is het een mooi plaatje, vind je niet?
Een vrouw vertrekt vanuit Buon van Hoa met haar mand op haar rug. Waarschijnlijk gaat ze ergens werken op het land. Met haar typisch Vietnamese hoed is het een mooi plaatje, vind je niet?
Een herder komt net terug in het dorp vanaf haar land, Buon van Hoa, gelegen aan een groot meer Lak Lek in de Dak Lak provincie
Tijdens mijn wandeling kom ik dit tafereel tegen. Een herder komt net terug in het dorp vanaf haar land. Een foto die ik erg goed gelukt vind omdat de voorgrond mooi scherp is en de foto laat goed zien hoe de sfeer was in het dorpje. Lekker terug in de tijd.
In het dorpje leven de mensen van wat er voorhanden is. De rijst groeit op het land, de rose appels hangen in de boom en koeien grazen in de wei.
In het dorpje leven de mensen van wat er voorhanden is. De rijst groeit op het land, de rose appels hangen in de boom en koeien grazen in de wei.
In de ochtend maken we een wandeling rondom het meer Lak Lek waaraan het plaatsje Buon van Hoa gelegen is. Het is hier heerlijk rustig. Het dorpje bestaat uit één weggetje waar alle houten huizen aan staan. Onderweg komen we prachtige landschappen tegen en er werken mensen op het land en anderen vangen verse vis in het meer.
Later op de ochtend wandelen we rondom het Lak Lek meer waaraan het plaatsje Buon van Hoa gelegen is. Het is hier heerlijk rustig. Het dorpje bestaat uit één weggetje waar alle houten huizen aan staan. Onderweg komen we prachtige landschappen tegen en er werken mensen op het land en anderen vangen verse vis in het meer.
We zien het dagelijks leven aan ons voorbij gaan in het kleine dorpje Buon van Hoa. Midden op straat wordt de rijst wordt gedroogd in de zon. Moeder en dochter scheppen om de zoveel tijd de rijst om zodat het goed kan drogen.
Zoals deze locals die druk bezig zijn om hun waar klaar te maken voor de verkoop. Midden op straat wordt de rijst gedroogd in de zon. Moeder en dochter scheppen om de zoveel tijd de rijst om zodat het goed kan drogen.
Deze local betreedt net zijn boot en vertrekt het meer op. De werkdag is begonnen. Hopelijk vangt hij
Deze local betreedt net zijn boot en vertrekt het prachtige Lak meer op. De werkdag is begonnen.
Onderweg stoppen we in diverse dorpjes en bij verschillende lokale bedrijfjes waaronder deze koffieplantage - Highlands Vietnam
Onderweg stoppen we in diverse dorpjes en bij verschillende lokale bedrijfjes waaronder deze koffieplantage.  In de Dak Lak provincie (het centrale berggebied van Vietnam) is koffie het belangrijkste gewas. Wanneer je op de motor zit zie je het constant aan je voorbij gaan.
Nog een foto van de mooie groene koffieplantages. Samen met de Easyriders drinken we hier de duurste koffie ter wereld drinken. Koffie gemaakt van bonen die zijn uitgepoept door wezels. Erg lekkere koffie moet ik zeggen. Vooral die met mokka smaak ;)
Nog een foto van de mooie groene koffieplantages. Samen met de Easyriders drinken we hier de duurste koffie ter wereld. Koffie gemaakt van bonen die zijn uitgepoept door wezels. Erg lekkere koffie moet ik zeggen. Vooral die met mokka smaak 😉
Later op de dag bezoeken we een peperplantage. Zo cool om dit allemaal in het echt te zien groeien. We zien niet alleen gewassen met zwarte peper, maar ook pepers met een mooie felle rode kleur. De eigenaar van de plantage geeft ons een zwarte peper om te proeven haha. Dit doen wij natuurlijk braaf, maar echt lekker is een kale zwarte peper niet natuurlijk :)
Later op de dag bezoeken we een peperplantage. Zo cool om dit allemaal in het echt te zien groeien. We zien niet alleen gewassen met zwarte peper, maar ook pepers met een mooie felle rode kleur. De eigenaar van de plantage geeft ons een zwarte peper om te proeven haha. Dit doen wij natuurlijk braaf, maar echt lekker is een kale zwarte peper niet natuurlijk 🙂
Gedurende onze trip hebben we de grootste lol met onze Easy Riders! Zo leuk dat je gewoon drie dagen samen reist met locals :) Hung was een echte sfeermaker en lachebek. Zie je dat hij lange nagels heeft? Vooral de nagel van zijn pink is erg lang. Vietnamezen (en ook sommige andere Aziaten) doen dit eigenlijk om een bepaalde status te krijgen. Lange nagels betekent namelijk dat je niet op het land werkt. Hij hoeft dus zijn handen letterlijk niet vuil te maken. Het betekent welvaart.
Gedurende onze trip hebben we de grootste lol met onze Easy Riders! Zo leuk dat je gewoon drie dagen samen reist met locals 🙂 Hung was een echte sfeermaker en lachebek. Zie je dat hij lange nagels heeft? Vooral de nagel van zijn pink is erg lang. Vietnamezen (en ook sommige andere Aziaten) doen dit eigenlijk om een bepaalde status te krijgen. Lange nagels betekent namelijk dat je niet op het land werkt. Hij hoeft dus zijn handen letterlijk niet vuil te maken. Het betekent welvaart.
Net zoals in Cambodja, wonen ook veel Vietnamezen op het water.
Net zoals in Cambodja, wonen ook in dit gebied veel mensen op het water.
We passeren de meest fraaie panorama's. De rode aarde steekt mooi af bij de donkergroene bomen. Zoals je ziet is het weer erg wisselend. Een regenponcho of regenjas is dan ook wel aan te raden tijdens de rit!
We passeren de meest fraaie panorama’s. De rode aarde steekt mooi af bij de donkergroene bomen. Zoals je ziet is het weer erg wisselend. Een regenponcho of regenjas is dan ook wel aan te raden tijdens de rit!
Elke dag brengen de Easy Riders ons op de meest leuke plekken. We krijgen de meest lekkere verse maaltijden voorgeschoteld. Hier genieten we van de meest heerlijke verse ingrediënten en maken we onze eigen Vietnamese springrolls van rijstpapier 🙂
Samen met Hung, Djuong en Phuoc hebben we de grootste lol. Het is leuk om elkaar te leren kennen. We maken grapjes en na een paar dagen ken je elkaar best al een beetje ;)
Samen met Hung, Djuong en Phuoc hebben we de grootste lol. Het is leuk om elkaar te leren kennen. We maken grapjes en na een paar dagen ken je elkaar best al een beetje 😉
De Easy Riders brengen ons naar een klein bedrijfje waar zijde wordt gemaakt en waarvan dan weer sjaals en bijvoorbeeld jurken worden gemaakt. We hebben de zijderupsen gezien, dat was leuk en bijzonder! Naast wat kleine machines wordt vrijwel al het werk door mensen met de hand verricht.
De Easy Riders brengen ons naar een klein bedrijfje waar zijde wordt gemaakt en waarvan dan weer sjaals en bijvoorbeeld jurken worden gemaakt. We hebben de zijderupsen gezien, dat was leuk en bijzonder! Naast wat kleine machines wordt vrijwel al het werk door mensen met de hand verricht.
Tussenstop in een vissersdorpje :) Nog even en dan komen we aan in Nha Trang! Spannend toch wel na een paar dagen ;)
Tussenstop in een vissersdorpje 🙂 Nog even en dan komen we aan in Nha Trang! Spannend toch wel na een paar dagen 😉
Onderweg komen we een kleurrijke haven tegen. Prachtig toch al dat rood, oranje en blauw?
Onderweg komen we een kleurrijke haven tegen. Prachtig toch al dat rood, oranje en blauw?
Picture time! Lol met de Easy Riders! Op de foto zie je Hung en Phuoc.
Afscheid nemen van onze Easy Riders! Wat hebben we leuke dagen gehad samen. Wat is dit een bijzondere ervaring! En wat hebben wij het getroffen met onze Easy Riders. Ze hebben echt hun best gedaan :) ookal was hun Engels soms wat gebrekkig, ze deden er alles voor om het ons naar ons zin te maken. Voordat we afscheid namen hebben we nog al onze lovende woorden gedeeld in hun notitieboekjes. Zo kunnen andere mensen lezen hoe positief wij waren over onze driedaagse trip :) Mocht je in Dalat zijn. Ga op zoek naar Hung, dan zijn Djuong en Phuoc niet ver uit de buurt ;)
Afscheid nemen van onze Easy Riders! Wat hebben we leuke dagen gehad samen. Wat is dit een bijzondere ervaring! En wat hebben wij het getroffen met onze Easy Riders. Ze hebben echt hun best gedaan 🙂 ookal was hun Engels soms wat gebrekkig, ze deden er alles voor om het ons naar ons zin te maken. Voordat we afscheid namen hebben we nog al onze lovende woorden gedeeld in hun notitieboekjes. Zo kunnen andere mensen lezen hoe positief wij waren over onze driedaagse trip 🙂
Mocht je in Dalat zijn. Ga op zoek naar Hung, dan zijn Djuong en
Phuoc niet ver uit de buurt 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *