6 tips voor een geslaagd dagje weg in Amstelveen
6 tips voor een geslaagd dagje weg in Amstelveen

6 tips voor een geslaagd dagje weg in Amstelveen

Geen massatoerisme, maar wél een veelzijdig aanbod. Gelegen onder de rook van Amsterdam én bekend om haar grote internationale (Japanse) community. Ik heb het over Amstelveen. Een compacte stad die – zeker voor haar grootte – ontzettend veel te bieden heeft! Zowel voor bewoners als bezoekers. Van unieke kunst tot culinaire hotspots en van stijlvolle winkels tot groen in de buurt. Amstelveen is vele malen interessanter dan je misschien zou denken. In deze blog deel ik 6 tips voor een geslaagd dagje weg in Amstelveen.

Amstelveen is een compacte stad waar foodies én cultuurliefhebbers
hun hart kunnen ophalen. Een fijne bestemming voor een dagje weg
in eigen land.

1. Verken Amstelveen en omstreken op de fiets

Je zou het misschien niet denken, maar in de omgeving van Amstelveen is veel natuur te vinden. Net buiten het centrum bevindt zich het Amsterdamse Bos, wat – hoewel de naam anders doet vermoeden – op grondgebied van Amstelveen gelegen is. Met gemak combineer je jouw uitstapje met een stukje natuur.

Start je dag in het groen aan de rand van het Amsterdamse Bos bij ‘De Boshalte’ – een gezellige plek voor een lekkere kop koffie met een huisgemaakte taart of cake. Hier kun je rustig opstarten én ook direct jouw vervoersmiddel van de dag huren: de fiets. Lekker duurzaam. In het Amsterdamse bos – wat wel 3 keer zo groot is als het New Yorkse Central Park (!) – kun je ontzettend veel leuke dingen doen. Wat dacht je van duurzaam wildplukken, kanoën, wandelen of een fotografie-excursie? Meer tips en de actuele agenda vind je hier.

Voor nog meer groen kun je ook een kijkje nemen bij de heemparken van Amstelveen: het Dr. Jac. P.Thijssepark en de Braak. Prachtige groene oases in de stad ♥

2. Ontspan bij geitenboerderij Ridammerhoeve
(loop rond, lunch of winkel!)

Na een korte fietstocht van zo’n 15 minuten – dwars door het prachtige Amsterdamse Bos – verschijnt de Ridammerhoeve vanachter het groen. Deze prachtige gelegen biologische geitenboerderij is een fijne plek waar je je makkelijk wat uren kunt vermaken. Met of zonder kinderen, want ook voor volwassenen is er genoeg te doen. Neem een kijkje bij de dieren (naast geiten zijn er ook paarden, kippen, varkens en een enkel kalfje), geef de jonge geitjes melk, koop biologische geitenkaas en andere verse producten in de winkel of doe mee aan een leuke workshop. Zo kun je hier je eigen geitenkaas maken of een lesje geitenyoga volgen. Moe van het rondkijken en shoppen? Plof neer op het terras en geniet van een lunch met producten van de boerderij.

@geitenboerderij
Nieuwe Meerlaan 4, Amsterdamse Bos

3. Maak kennis met Nederlandse eetbare planten bij Het Voedselbos

Aan de oostkant van de Ridammerhoeve vind je op hetzelfde terrein Het Voedselbos. In Het Voedselbos – een prachtig initiatief opgestart in 2022 – kun je kennismaken met eetbare planten en vruchten die van nature in Nederland voorkomen. Van elke plant, struik of boom in het voedselbos kun je wel iets eten. Neem een kijkje om te zien wat er allemaal groeit, maak een praatje met één van de vrijwilligers en hoor meer over de verdere plannen voor dit mooie project.

www.amsterdamsebos.nl/voedselbos
Nieuwe Meerlaan 4, Amsterdamse Bos, aan de oostkant van de Geitenboerderij Ridammerhoeve

4. Lunch of dineer bij Micaro en geniet van Japanse perfectie

Japanse perfectie in Amstelveen? Jazeker! Bij Restaurant Micaro geniet je van de meest verfijnde en authentieke Japanse cuisine en waan je je voor even in Japan. Bij dit toprestaurant draait alles om aandacht voor detail en vakmanschap. De chefs van Micaro werken uitsluitend met producten van hoge kwaliteit. Zo geniet je hier van de exclusieve Palmesteyn runderen van het Franse ras Blonde d’Aquitaine en de beroemde Japans Wagyu-runderen. Extra leuk: terwijl de chefs met precisie werken kun jij met ze meekijken! Vanuit het restaurant kijk je zo de open keuken in en kun je het fascinerende proces van het maken van sushi van dichtbij bewonderen.

@micaro_amstelveen
Dorpsstraat 90

TIP: DE SMAKEN VAN AMSTELVEEN

Van 16 t/m 26 november 2023 is het 10-daagse culinaire evenement De Smaken van Amstelveen. Dit is de kans om voor een mooie prijs te genieten van lunches en diners bij diverse restaurants in Amstelveen en omstreken. Van fine dining tot bokbiertjes van eigen bodem en van Japans tot Mediterraans: in Amstelveen vind je heel veel goede restaurants en hippe hotspots.
#Amstelveenisomtesmullen

5. Duik in de wereld van moderne kunst bij Museum JAN

Midden in het oude dorp van Amstelveen vind je Museum JAN, een museum voor beeldende kunst met een wisselend aanbod voor een breed publiek. Het museum is niet al te groot, maar er valt steeds iets nieuws te ontdekken. De vaste collectie bestaat uit een kleurrijke verzameling unieke glasobjecten bijeengebracht door oprichter Jan van der Togt. Naast deze fleurige collectie is er op dit moment een unieke expositie te zien ter ere van het dertigjarig jubileum van kunstenaar Ted Noten waarin hij de rol van sieraden verkent met thema’s als waarde, originaliteit en status. Deze expositie is te bewonderen tot begin februari 2024 en is absoluut een must-see.

@museumjan_amstelveen
Dorpsstraat 50

6. Ga gezellig op bezoek bij ANNA

Een lokale brouwerij en bar in een KERK. ANNA is het omfietsen waard! Bij deze unieke creatieve hotspot geniet je van de lekkerste bieren van Naeckte Brouwers. Gewoon op een vrijdagmiddag(borrel), tijdens een bierproeverij of bij één van de gave events die ze organiseren. Kun je niet kiezen uit al die heerlijke bieren? No worries, bij ANNA helpen ze je met de enige echte bierwijzer! Van drankjes doen krijg je altijd trek, dus eet je hier ook de lekkerste snacks. Vergeet voor je naar huis gaat je net-geproefde-biertjes niet mee te nemen, want ze hebben nog een winkel ook!

@annaamstelveen
Amsterdamseweg 22

TIP: Neem de trap naar boven. Hier heb je een geweldig uitzicht over de gehele bar en kun je goed zien wat een gave combinatie ANNA is: een bar in een kerk! Check ook zeker hun agenda. Elke maand zijn er super leuke events!

Ga van de gebaande paden en ontdek eens een kleinere stad tijdens
een dag of weekend weg. Amstelveen is de moeite waard.

Amstelveen, daar wil je heen!

In deze compacte stad valt veel te beleven. Bij droog weer ontdek je Amstelveen en omgeving met gemak op de fiets. Regen onderweg? Duik een museum in, schuil met een drankje en hapje bij één van de bovenstaande hotspots of ga winkelen in het Stadshart. Zet deze stad op je lijstje voor jouw volgende dagje weg in eigen land, Amstelveen zal je verrassen.

Deze blog is geschreven naar aanleiding van mijn bezoek aan de stad Amstelveen op uitnodiging van Visit Amstelveen en Honeyguide. De tekst in deze blog is volledig door mijzelf geschreven en betreft mijn eigen mening en ervaring(en). Heb je vragen naar aanleiding van deze blog dan kun je mij mailen of je kunt een comment achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *