Een reis door Indonesië in foto’s
Een reis door Indonesië in foto’s

Een reis door Indonesië in foto’s

De volgende foto’s zijn het bewijs van: oefening baart kunst.

Al een aantal jaren ben ik gek op fotografie. De mensen die mij kennen weten dat ik ontzettend veel foto’s maak. Niet elke foto is zoals je die voor ogen hebt en je wilt wel de garantie hebben dat je er goede hebt tussen zitten. Veel foto’s maken dus. Daarnaast is het ook gewoon goed om te oefenen. Voordat ik naar Azië vertrok kocht ik een systeemcamera: de Nex 5T, een systeemcamera. Ik had geen betere keuze kunnen maken. Compact (en dus licht voor op reis!), maar net zo’n goede kwaliteit als een spiegelreflex van Canon of Nikon.

Ik heb een half jaar gereisd door Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië en Singapore. Er is een verschil tussen de foto’s in Thailand en Indonesië. Het is niet dat de foto’s van Thailand minder mooi zijn, maar ik zie wel dat een groter aantal foto’s in Indonesië gelukt is. Zo zie je: oefening baart kunst. Het lukt me nu sneller om een foto te maken zoals ik die in m’n hoofd heb. Dit heeft te maken met de camera zelf (en ik weet beter hoe ik ermee moet omgaan), maar ook absoluut met de ontwikkeling van mijn skills qua fotografie. In Cuba ga ik gewoon weer verder met oefenen!

Graag geef ik jullie een impressie van het mooiste van Indonesië. Ik heb mijn mooiste foto’s op een rij gezet. Onder de foto’s vertel ik kort waar de foto is genomen en wat er staat afgebeeld.

Reis mee door Indonesië! De foto’s zijn gemaakt op Bali, Nusa Lembongan, de Gili eilanden en Lombok.

DSC02775
Sunset at Tanah Lot Temple, Bali
Mooie zonsondergang nabij Nusa Lembongan
We hebben mogen genieten van ontzettend veel mooie zonsondergangen. Het geeft altijd een magisch gevoel. Vooral als het weer stil is (weinig wind) en dit is vaak het geval in Zuid-Oost Azië. Ook dit was een zeer mooie zonsondergang nabij Nusa Lembongan.
Een local trotseert de hoge golven aan de kust van Nusa Lembongan
Een local trotseert de hoge golven aan de kust van Nusa Lembongan.
Een vrouw is bezig met het oogsten van zeewier.
Een vrouw is bezig met het oogsten van zeewier op Nusa Lembongan.
Zeewierplantages in Nusa Lembongan
Een van mijn favoriete foto’s van mijn reis. De hoge horizon maakt de foto bijzonder en de foto geeft het eiland Nusa Lembongan goed weer. Op het eiland vind je ontzettend veel zeewierplantages. De mensen leven van de oogst.
Prachtige zonsondergangen op Nusa Lembongan
Nogmaals een prachtige zonsondergang op Nusa Lembongan.
Prachtige bloemen op Bali. Heel fijn om te oefenen met je camera!
Prachtige bloemen op Bali. Heel fijn om te oefenen met je camera!
Vanuit Ubud ga ik achterop een scootertaxi naar het Bali Bird park. Fijn rondgelopen met m'n camera om m'n nek. In dit park vliegen veel vogels vrij rond in de buitenlucht.
Vanuit Ubud ga ik achterop een scootertaxi naar het Bali Bird park. Even een dagje alleen op pad. Fijn rondgelopen met m’n camera om m’n nek. In dit park vliegen veel vogels vrij rond in de buitenlucht, in een hele mooie omgeving. Aanrader als je in de omgeving bent van Ubud en je wilt even een dagje iets anders doen dan tempels kijken 😉
Rondom Ubud vind je veel oude tempels, waaronder deze tempel met heilig water: Tirta Empul
Rondom Ubud vind je veel oude tempels, waaronder deze tempel met heilig water: Tirta Empul.
DSC03280
Cocktails shaken op Gili Trawangan. Wat een magische avond was dit. Met een cocktail in de hand, voeten in het zand kijkend naar de ondergaande zon samen met je leukste reisvrienden. Wat wil een mens nog meer?
Vanuit Gili Trawangan kun je makkelijk een bootje nemen naar de overkant: Gili Meno. Een heerlijk klein eilandje. Ook daar loop je zo vanaf het strand de zee in en kun je genieten van de mooie onderwaterwereld.
Vanuit Gili Trawangan kun je makkelijk een bootje nemen naar de overkant: Gili Meno. Een heerlijk klein eilandje. Ook daar loop je zo vanaf het strand de zee in en kun je genieten van de mooie onderwaterwereld.
Locals op het strand van Kuta, Lombok verkopen hun sarongs
Locals op het strand van Kuta, Lombok verkopen hun sarongs.
DSC03508
Lokaal vervoer op Kuta, Lombok.
Witte zandstranden op Lombok. En bijna het strand voor ons alleen :-)
Witte zandstranden op Lombok. En bijna het strand voor ons alleen 🙂
Waarschijnlijk één van de mooiste foto's die ik gemaakt heb tijdens mijn reis door Zuid-Oost Azië. En ook de foto waar ik het meest trots op ben. Na twee dagen hiken (noem het gerust bergbeklimmen) kwamen we aan bij krater 2 van de Mount Rinjani, Lombok. Iedereen zat met smart te wachten op een heerlijk maaltijd. Ik liet mijn bord met eten koud worden om dit mooie tafereel vast te leggen.. Alles voor een mooie foto als deze!
Waarschijnlijk één van de mooiste foto’s die ik gemaakt heb tijdens mijn reis door Zuid-Oost Azië. En ook de foto waar ik het meest trots op ben. Na twee dagen hiken (noem het gerust bergbeklimmen) kwamen we aan bij krater 2 van de Mount Rinjani, Lombok. Iedereen zat met smart te wachten op een heerlijk maaltijd. Ik liet mijn bord met eten koud worden om dit mooie tafereel vast te leggen.. Alles voor een mooie foto als deze!
DSC04235
Deze kleurrijke offers vind je overal op Bali. Het zijn ware kunstwerkjes, niet waar?
Zwarte stranden bij Lovina, Bali. Erg bijzonder om te zien. De zon staat erg laag en geeft daarom deze mooie contrasten!
Zwarte stranden bij Lovina, Bali. Erg bijzonder om te zien. De zon staat erg laag en geeft daarom deze mooie contrasten!
DSC04687 kopie
Gifgroene rijstvelden op Bali
Gezellige sfeer op het strand van Jimbaran, Bali. Kom hier voor verse vis en romantisch dineren bij kaarslicht.
Gezellige sfeer op het strand van Jimbaran, Bali. Kom hier voor verse vis en romantisch dineren bij kaarslicht.
Wat een mooie luchten hebben we gezien op reis. Fantastisch toch?!
Wat een mooie luchten hebben we gezien op reis. Fantastisch toch?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *