Must do: Singapore
Must do: Singapore

Must do: Singapore

Singapore is een ontzettend gave stad die zeker het bezoeken waard is. Je hebt er voor iedereen wat te doen. Hieronder volgen mijn tips. Wat is leuk om te doen, zowel overdag als ’s avonds. Waar krijg je het heerlijkste eten, waar zijn de leukste wijkjes? In deze blog vind je de leukste highlights van Singapore!

Highlights

Hop-on Hop-Off bus

Sightseeing is een must in Singapore! Er is vrij veel te zien. Heb je vrij weinig de tijd net als ik had? Neem de sightseeing bus. Je kunt verschillende routes nemen en elke route gaat door een ander deel in de stad. Geniet van het contrast tussen de mooie koloniale gebouwen en de moderne wolkenkrabbers en stap uit in welke wijk jen maar wilt!

Raflles Hotel

Als afgestudeerde in International Hospitality Management ben ik altijd erg geïnteresseerd in hotels en dus wilde ik graag naar het Raffles Hotel. Hier is de Singapore Sling uitgevonden. Een prachtig hotel om te zien. Helaas heb ik het alleen van de buitenkant mogen bewonderen. Zeker wil ik nog eens terug voor een cocktail in het hotel.

Marina Bay

Het mooiste gedeelte van de stad vind ik het gebied bij Marina Bay. De stad komt hier mooi samen. Aan de ene kant zie je de mooiste wolkenkrabbers, met de Merlion (het kenmerk van Singapore, de fontein met het lijf van een vis en de kop van een leeuw), aan de andere kant het Marina Bay Sands Hotel. Dit gedeelte van de stad is gewoon niet te missen! Het is zowel mooi overdag als ’s avonds.

Kom in de avond zeker terug voor de indrukwekkende lichtshow. De lasers komen vanaf het Marina Bay Sands Hotel. Het mooiste uitzicht heb je dus vanaf de Merlion. Ga tussen 8 en half 9 zitten op de trappen zodat je een mooi plekje hebt om te kunnen genieten van de show.

Merlion

Hét kenmerk van Singapore. Een grappige fontein met het lijf van een vis en de kop van een leeuw. Leuk om mee op de foto te gaan 🙂 Overdag mooi om te zien met de zon erop en de wolkenkrabbers erachter. ‘s Avonds extra magisch wanneer alles verlicht is!

Boottochtje op de Singapore River!

De Singapore river loopt dwars door de hele stad en kan je dus vrijwel niet missen. Natuurlijk kun je alles prachtig vanaf de wal bekijken, maar het is ook leuk om een boottocht te maken over de Singapore river. Je ziet alles van een andere kant en hebt de tijd om mooie foto’s te maken. Ook wel lekker ontspannend hoor!

Shop till you drop

Winkelen kan werkelijk waar óveral in Singapore. Op elke hoek van de straat vind je een shoppingmall en daar tussenin zitten dan ook nog streetmarkets! Eten, kleding, souvenirs, je vindt het er allemaal. Shop till you drop? Ga naar Orchid street. Hier vind je de meest luxe desginermerken. Of ga naar de shoppingmall naast Marina Bay Sands hotel! Ook rondom Quarke Clay vind je erg veel warenhuizen.
Shoppen met je backpackers budget? Ga naar de overdekte markt bij Bugis street en waan je in een walhalla van kleine winkeltjes. Daarnaast kun je voor souvenirs natuurlijk ook goed winkelen in China Town. Behalve heel veel winkeltjes vind je hier ook veel streetfood stalls!

Gardens by the Bay

Garden by the Bay zijn prachtige botanische tuinen gelegen vlak naast het Marina Bay Sands hotel. Leuk om even ‘weg’ te zijn uit de drukke stad. Mooi aangelegd. Persoonlijk zou ik de volgende keer vroeger op de dag gaan of later op de dag. Toen wij er rondliepen was het meer dan 35 graden. Erg heet dus. Tip: In de avond zijn de Gardens verlicht, schijnt erg mooi te zijn! Tip 2: Vanaf hier kun je ook het hotel mooi bekijken (foto’s!). En vanaf de tuinen kun je ook het hotel binnengaan.

Merlion Park
Merlion Park

Leuke wijken

Bugis

Bugis street (market), gelegen op de rand van Little India en Kampong Glam is een leuk gebied als je wilt winkelen, gewoon lekker wilt rondstruinen of op zoek bent naar de leukste souvernirs. Lekker eten kun je er trouwens ook, overal vind je wel streetfood!

Little India

Little India, de etnische wijk waar ons hostel gelegen was. Een fijne culturele buurt waar de meest lekkere geuren je tegemoetkomen. Kleine winkeltjes met allerlei soorten kruiden kom je veel tegen. Wil je lekker eten? Ga dan naar Little India! De panden in allerlei kleuren en de drukte op straat maken het er gezellig. Je waant je echt even in een andere wereld. Daarnaast is de wijk ook gewoon heel fotogeniek. Lekker wandelend de wijk verkennen met je camera om je nek!

China Town

Heerlijk eten, leuke marktjes, straten met lampionnen. China Town is gezellig, fotogeniek en gewoon erg leuk om rond te struinen! Shop hier de leukste souvenirs en geniet van de sfeer! Weer een hele andere sfeer dan in Little India.

China Town Singapore close-up

Diner

Zam Zam

Gelegen in Arab street, in Kampong Glam, tegenover de Sultan Mosque. Een erg leuk restaurantje waar zowel lokale mensen komen als toeristen. Een leuke mix van verschillende nationaliteiten. De inrichting is een beetje raar, maar dat vergeet je totaal als je je eten krijgt voorgeschoteld. Heerlijk genoten van Murtabak! Neem wel gewoon lekker de tijd als je hier gaat eten, want druk is het er altijd! Tip: als je hier dan toch bent, maak voordat je gaat eten wat foto’s van de Sultan Mosque. Rond deze tijd is het licht vaak het mooiste, net voordat de zon ondergaat.

Little India

In Little India (en ook Kampong Glam) heb je lekker veel food markets. Ze lopen eigenlijk gewoon in elkaar over! Als je vanaf Little India loopt richting Bugis street kom je een leuke streetfood market tegen. Hier kun je heerlijk eten voor maar een paar Singapore dollars. En er is zoveel keus! En zoveel verschillende invloeden! Heerlijk..mmmm.

In de avond

Marina Bay Sands – Skybar

Het Marina Bay Sands hotel in Singapore. Dit kan je niet missen. Hier móet je heen! Een heel mooi, luxueus vijfsterren hotel met een bijzonder design. In dit hotel vind je van alles. Van een shopping mall, tot de meest luxe restaurants, een inifinity pool bovenop het dak met daarbij een aantal skybars.

De skybar in toren 3 kun je als gast van buitenaf ook bezoeken. Vanaf de 55e verdieping heb je een adembenemend uitzicht over heel Singapore. Vooral in de avond, wanneer de gehele stad verlicht is, is het uitzicht fantastisch. Nippend aan een Singapore Sling geniet je op deze grote hoogte samen met je reismaatjes!

View from Marina Bay Sands must do
The Raffles Singapore highlights

Quarke Clay

Zin in een avondje stappen? Ga naar het levendige Quarke Clay en drink een biertje aan de Singapore River. Je hebt hier heel veel leuke clubs, restaurants en bars waar je je wel een avondje kunt vermaken!

Singapore is zeker de moeite waard! Een veilige (!), schone stad waar je wel een aantal dagen zoet bent. De perfecte combi van modern en cultureel, leuk om te ontdekken in een paar dagen! Meer lezen over Singapore? Lees ook mijn andere blog over Singapore!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *