Trinidad – de parel van Cuba
Trinidad – de parel van Cuba

Trinidad – de parel van Cuba

In heel Cuba geniet je van de geweldige cultuur, muziek, oude Amerikaanse auto’s en prachtige architectuur. Op veel plekken lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Het authentieke koloniale Trinidad – in 1988 met recht uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed – is een echte parel te noemen. Hier waan je je terug in de tijd met de paard en wagens die door het stadje rijden. Dwalend door de straten van kinderkopjes langs huizen, geschilderd elk in een andere pastelkleur, geven je het gevoel te zijn beland in een film. Wanneer je van fotografie houdt laat je je camera niet meer los. De relaxte sfeer en de vele muziek op straat geven dit schilderachtige plaatsje nog meer charme. Wanneer je struint door de smalle straatjes zie je het echte Cubaanse leven aan je voorbij gaan. Spelende kinderen doen hun best hun vlieger in de lucht te houden, mannen sleutelen aan hun Oldtimer en verderop zingt een man met passie terwijl hij zichzelf begeleidt zichzelf op gitaar. 

Dompel je onder in het Cubaanse leven

In Trinidad geniet je volop van het Cubaanse leven. Het heerlijke eten, de sfeer, de muziek en natuurlijk de salsa. Elke avond gaat iedereen naar Casa de la Música om de heupen los te gooien. Verschillende soorten dansen komen voorbij, van Afro-Cubaans tot salsa. Het is een idyllisch plaatje: dansen op de trappen (livemuziek!) met een Mojito in je hand en een Cubaan aan je zijde. Heb je nog een lesje nodig? Loop even naar binnen bij Casa de la Trova. Er is altijd wel iemand die jou wat pasjes wil leren! De lokale mensen zijn blij met je, want zo verdienen zij iets extra’s.

Voor een echte beleving ga je naar Taberna La Botija. Het lekkere eten en de leuke (originele!) livemuziek maken dit tot een favoriet. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het leuke pand en de inrichting! Daarnaast steun je ook nog de lokale familie die ontzettend haar best doet. Een ware hotspot. Logeer in een casa bij de locals. Trinidad heeft de meest mooie casa’s die vaak niet eens zo duur zijn. Ontbijt lekker op je eigen binnenplaatsje en oefen je Spaans met de eigenaren! Het leuke van de Cubanen is dat ze zo enthousiast zijn en heel geïnteresseerd. Iedereen wil wel met je praten. Zo ontstaan er altijd leuke en spontane situaties.

Omgeving Trinidad

Even toe aan iets anders? Neem een taxi of bus naar Playa Ancón, een fijn strand dat maar 8 kilometer van Trinidad ligt. Of bezoek Valle de los Ingenios als je behoefte hebt aan wat natuur. Een groene vallei waar vroeger suikerriet werd verbouwd.

Trinidad is dat plaatsje waar je eigenlijk niet weg wilt. Het liefste wil je dat het altijd zo zal blijven, want wat is er leuker dan elke avond dansen op de Cubaanse klanken? Trinidad is fijn. Iets om naar terug te gaan. Ooit.

Enthousiast geworden? Wacht niet te lang. De eerste cruiseschepen zullen aanleggen in mei. Wie weet wat er allemaal gaat veranderen…

Trinidad gekleurde huisjes
Straatmuzikant Cuba
Straatbeeld Trinidad Cuba
Trinidad uitzicht Cuba

Meer Cuba

Wil je meer te weten komen over Cuba? Lees ook de andere blogs over dit bijzondere land met haar fantastische cultuur.

2 Reacties

  1. Hey Esmeralda!
    Thanks voor het volgen! Ik volg je trouwens ook al op instagram.. Maar je hebt erg mooie foto’s en je schrijft heel leuk 🙂 Ik ben inderdaad ook nog zoekende.. Het is toch wel lastig een blog bijhouden, voordat je het weet heb je alweer 2 weken niks gepost, op insta ben ik gelukkig wat actiever! Ik ga je ook zeker volgen jij ook succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *