Op de planning: een workation in mijn geliefde Parijs
Op de planning: een workation in mijn geliefde Parijs

Op de planning: een workation in mijn geliefde Parijs

De liefde voor Parijs begon 16 jaar geleden. Na mijn slagen op de middelbare school kreeg ik van mijn ouders een stedentrip cadeau. Over de bestemming hoefde ik niet lang na te denken; dit werd Parijs. Precies drie jaar later genoot ik met volle teugen van het leven als Parisienne: ik woonde een jaar lang in Parijs. Het was het moment dat ik verliefd werd op de stad. En nu, nu ga ik terug. Ik ga voor twee weken op workation naar Parijs. Vijftien dagen lang ga ik genieten van een combinatie van werken en reizen (ontdekken!) in deze schitterende stad. Oui oui, ik ga terug naar mijn geliefde Parijs.

Parijs workation plannen

Vele malen ging ik terug, maar nooit meer bleef ik langer dan een paar dagen. Het is altijd mijn droom geweest om nog eens voor langere tijd terug te keren naar Parijs. Om er te wonen en te werken. Dit gebeurde niet, want er kwamen vele nieuwe dromen voorbij. Zo woonde ik op verschillende plekken (Leeuwarden, Amsterdam, Den Haag (die laatste diverse malen) en maakte ik lange reizen (Zuid-Afrika (3 maanden), Zuid-Oost Azië (6 maanden) en Nieuw-Zeeland & Australië (6 maanden).

Allemaal fantastisch en onvergetelijk, maar de droom bleef. Dat gevoel, dat het lijkt alsof je weer even woont in Parijs, dat het aanvoelt als jouw stad. Dat heb ik soms als ik in een Airbnb verblijf. Dan voel ik me ‘onderdeel van’. Dan ga ik weer even terug. Naar 13 jaar geleden.

Je snapt het al. Die geplande workation. Het is een droom die uitkomt.

Het is altijd mijn droom geweest om nog eens terug te keren naar Parijs.
Voor langere tijd.

Naast dat Parijs een speciaal plekje heeft in mijn hart, vind ik het feit dat ik weer op workation ga ook wel echt weer een happening. Na mijn eerste workation vorig jaar (een roadtrip in Spanje) wist ik dat dit nog maar het begin was. Al jaren eerder ging er door mijn hoofd ‘Als ik ooit ga freelancen, dan…..’. Dit is wat ik wil. De combinatie van werken en reizen geeft mij een gevoel van vrijheid. En ja, dat is het toch ook. Ik bedoel, ‘even naar Parijs’, wat heerlijk! Ik kan niet wachten om het weer te ervaren. IK GA NAAR PARIJS!

Vind ik het niet een beetje spannend? Absoluut! Maar op een gezonde manier 🙂 Ik heb er ontzettend veel zin in en ik kijk uit naar de avonturen die ik ga beleven. Natuurlijk kun je via Instagram mijn avonturen volgen en ook hier op mijn blog probeer ik zoveel mogelijk te schrijven.

Paris, à bientôt.

Place des Vosges Parijs

Poseren op mijn favoriete plein in Parijs: Place des Vosges (2021)


Heb je leuke tips voor Parijs? Hotspots, mooie plekken of andere leuke dingen om te doen? Laat het me weten 🙂 Ondanks dat ik er al vaak geweest ben blijft er altijd genoeg nieuws te ontdekken. Laat een comment achter of stuur me een berichtje!

2 reacties

  1. Oh zo leuk! Ik vond Parijs vroeger een vieze stinkstad haha, met arrogante Fransen. Nu ik dichterbij woon kom ik er vaker en vind ik het juist een hele mooie en gezellige stad, met hele leuke en aardige mensen 😉 Ik ga er volgende maand ook weer naartoe, ben benieuwd naar jouw favoriete adresjes!

    1. Esmeralda

      Wat leuk dat je reageert Marlous! Ik volg jou al zo lang haha 🙂 Fijn dat je Parijs steeds meer bent gaan waarderen – er is ook zoveel moois te zien! Voor jou is het inderdaad nog een stukje dichterbij. Heerlijk dat je ook weer snel gaat! Ik kan ook echt niet wachten 🙂 Ik ga mijn tips zeker delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *